2008-07-24

Klaipėdos m. valdžia, kovodama su Aurelija Stancikiene ir KNNP, persistengė

 

Savivaldybės tarnautojas negalėjo kviesti į piketą prieš valdžią, nustatė VTEK

Andrius Sytas | Alfa.lt 2008-07-24 15:34  http://www.alfa.lt/straipsnis/191493

 

Esu aprašęs, kaip Klaipėdos m. valdantieji bandė prisidėti prie Kuršių nerijos nacionalinio parko bei jos vadovės Aurelijos Stancikeinės pjudymo.

2008 03 11 d. (Kovo 11 dienos) proga Klaipėdos m. valdžia leido zujevams ir valceriams surengti piketą ir apie tai aktyviai platino atitinkamą informaciją, kurioje kaltino KNNP ir A.Stancikienę „žmonių, gyvenančių Neringoje, genocidu:

 

Arogancijos ir chamizmo epidemija apima vis daugiau Klaipėdos valdininkų

 

Dėl valstybės tarnautojų, dirbančių Saugomų teritorijų tarnyboje ir Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijoje, atsiprašymo

 

VTEK išnagrinėjo mano raštą ir nustatę, kad Klaipėdos m. valdžai pažeidė įstatymą:

 

Klaipėdos miesto savivaldybės ryšių su visuomene skyriaus tarnautojas Andrius Juškevičius, e. paštu pakvietęs žiniasklaidą į piketą „prieš Saugomų teritorijų tarnybos ir Nacionalinio parko direkcijos vykdomą gyventojų genocidą Kuršių nerijoje", pasielgė neetiškai, ketvirtadienį paskelbė Valstybinė tarnybinės etikos komisija (VTEK). Mat taip apibūdindamas piketą A. Juškevičius išsiuntė ne informaciją apie savivaldybės leistą renginį, o valstybės institucijas diskredituojančią informaciją.

VTEK taip pat konstatavo, kad Klaipėdos miesto savivaldybė atsisakė paaiškinti, kodėl prašymas leisti piketą buvo patenkintas, nors buvo pateiktas per vėlai – ne prieš penkias darbo dienas, kaip reikalauja įstatymai, o prieš vieną.

VTEK nurodė, jog A. Juškevičiaus laiške piketas apibūdinamas taip pat kaip ir prašyme jį surengti – „prieš Saugomų teritorijų tarnybos ir Nacionalinio parko direkcijos vykdomą gyventojų genocidą Kuršių nerijoje".

Leidime rengti piketą savivaldybė jį buvo apibūdinusi ne taip aštriai – kaip nukreiptą „prieš Kuršių nerijos gyventojus vykdomą politiką".

Todėl, VTEK nuomone, nors A. Juškevičiaus veiksmai primena nesusipratimą ar techninę klaidą, bet jis „pasielgė neetiškai, kadangi žiniasklaidai išsiuntė valstybines institucijas diskredituojančio turinio informaciją, o ne informaciją apie tai, kokį ir kam savivaldybė yra išdavusi pažymėjimą dėl suderinto susirinkimo (piketo) laiko ir formos".

A. Juškevičius anksčiau aiškino, jog savivaldybės viešųjų ryšių poskyrį pasiekė išplatintoji formuluotė, kuri buvo išsiųsta žiniasklaidai, mat poskyris niekada neredaguoja perduodamų pranešimų turinio. Jis atsiprašė: viešai – dėl „šio nelemto atsitikimo", asmeniškai – Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojų „už nepagrįstą įžeidimą".

A. Stancikienė, kaip ir skundą VTEK dėl Klaipėdos miesto savivaldybės pateikęs Naglis Puteikis, yra Tėvynės sąjungos nariai, įtraukti į šios partijos rinkimų sąrašus.

Šiame pikete Seimo narys socialliberalas Gediminas Jakavonis Kuršių Nerijos nacionalinio parko direktorę Aureliją Stancikienę palygino su prieškario stribais. Leisti rengti piketą prašė buvęs socialliberalų lyderio Artūro Paulausko padėjėjas Rolandas Zujevas, kuris Juodkrantėje ant jūros kranto nelegaliai pasistatė pagarsėjusį vagonėlį.

Į piketą kvietė ne tik Klaipėdos valdininkai: Kuršių nerijoje iškabintuose stenduose informaciją apie piketą skelbė Neringos miesto savivaldybė.

Komentarų nėra: