2009-02-09

Mero dovana verslo partneriui - daugiau nei 50 mln. litų vertės turtas

Robertas Dargis kartu su Bronislovu Lubiu valdantis 'Jūrų Leo LT' - visas jachtoms ir kateriams skirtas krantines Klaipėdos miesto ir uosto centre.
Ar apgins teismai ir prokuratūros visuomenės turtą – Danės upės krantines?

2005 metais Klaipėdos m. meras R.Taraškevičius neturėdamas tam nei įstatymo , nei savivaldybės suteiktų įgaliojimų perleido savo verslo partneriui Robertui Dargiui milijonų vertės Danės krantines 20 metų nemokamai naudotis.

Tam pasirašė neva panaudos sutartį, pagal kurią mes, mokesčių mokėtojai visais įmanomais savo (savivaldybės, valstybės, ir ES) pinigais finansuojame Danės upės krantinių rekonstrukciją.

O privatus verslininkas Robertas Dargis, kuris samdo merui nuosavybės teise priklausančią statybos kompaniją UAB „Klaipėdos monolitas", t.y. atsilygina savo draugui merui, 20 metų ima pinigus iš jachtų ir katerių, kurie švartuojasi prie mūsų pinigais sutvarkytų krantinių.

Ir nemoka savivaldybei už tas krantines ... nė cento.

Ir dar savotiškas Leo Lt jūrinis atitikmuo: R.Dargis išsinuomoja visas kitas Klaipėdos uoste katerių ir jachtų stovėjimui tinkamas vietas. Tokiu būdu gauna absoliutų monopolį tokiam švartavimui. Tokio super monopolio Europoje nėra. Įtariu, kad ir Azijoje nėra.

Bet jei „Vilniaus prekybai" galima sausumos Leo Lt, tai kodėl R.Dargiui negalima „Jūrų Leo Lt"?

Teismas, puikiai matydamas, kad meras neturi tokios sutarties pasirašymui įgaliojimų, tokią „teisingą" sutartį vis tiek patvirtina.

Ši sutartis – ypatingai slapta. Visi tyli kaip vandens į burną prisisėmę.

Bet ačiū Dievui ir V.Landsbergiui, kad jo iniciatyva kadaise „niūriais konservatorių diktatūros laikais" buvo priimta keista įstatymo pataisa, leidžianti paprastam piliečiui paskaityti bet kokią civilinę bylą, jei teismas leidžia. Keista pataisa, nes intymūs valdžios reikaliukai  mūsų (mūsų?) valstybėje yra griežtai įslaptinti, o ši pataisa kaip tik tą slaptumą ir griauna.

Po ilgų ir sudėtingų procedūrų man pavyksta pamatyti tos sutarties kampelį ir 2008 05 09 d. parašau raštą Klaipėdos prokuratūrai (žr. čia).

Iš mero ir jam ištikimos tarybos narių daugumos pasigirsta tikras žviegimas, kad tokios sutarties nėra ir nebuvo. Na tiesiog Molotovo (Taraškevičius) –Ribentropo (Dargis) paktas -2. Net sąjūdiniai liberalai, vaizduojantys opoziciją, ir tie sako – parodyk, arba melagis. Kaip parodysiu, jei slapta ta sutartis.

Klaipėdos prokuratūra šiaip ne taip tą mano skundą po ilgų kančių perduoda generalinei prokuratūrai (žr. čia), o ta (o stebukle) - teismui.

Kiekvienas žingsnis – dideliausia kančia mūsų teisėsaugos sistemai, ji labai lėtai ir braškėdama sukasi.

Ir štai nušvito saulė, tikriau - lempa tamsioje teisėsaugos palėpėje: nepraėjus nė 4 metams po antiįstatymiškos teismo nutarties patvirtinti neteisėtą sutartį ir po 22 mėnesių kankinančių raštų klajonių tas pats teismas randa savyje jėgų - nusprendžia grįžti ir pabandyti išsiaiškinti, kas ir taip kiekvienam mokinukui yra aišku – ar gali vienas meras slapta perduoti 50 milijonų vertės Danės upės krantines savo draugui nemokamai naudotis 20 metų?

Ar užteks išalkusiai ir paliegusiai teisėsaugos sistemai jėgų tęsti sekinančią kovą su biudžetgrobiais? Ypač kai joje naudą gaudo oligarchai ir monopolistai: AB „Klaipėdos laivų remontą", kuriam perduodamos tos krantinės, per pusę valdo Robertas Dargis ir Bronislovas Lubys.

Gal teisėsaugos sistemai reikia pagalbos?

Esu pasiruošęs jai padėti ir kitus pašaukti.

Gal kokį mitingėlį prie teismo, ar ką?

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Šis straipsnis įdėtas taip pat
ir www.bernardinai.lt;

http://www.bernardinai.lt/index.php?url=articles/91260