2010-03-25

Emigraciją skatina ir korumpuotų biurokratų nuolat žeminamas orumas

E.Lucasas: Lietuva tapo nuobodžia šalimi. Ir ačiū Dievui!

Delfi.lt Eglė Samoškaitė, 2010 03 25 d. 21:55

Britų savaitraščio „The Economist" žurnalistas ir knygos „Naujas šaltasis karas" autorius Edwardas Lucasas:

„...Aš manau, kad blogiausias iš blogų dalykų, nutikęs Lietuvai, tai yra faktas, kad man taip lengva kalbėti lietuviškai Londone. Aš, žinoma, praktikuojuosi, bet tai labai blogai", - pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėjo britų žurnalistas.

Jis pasakoja, kad kavinėse ar parduotuvėse Londone dirbantys jauni ir veiklūs lietuviai bei kitų šalių emigrantai aiškiai sako neketiną grįžti į savo šalį. Pasak E. Lucaso, labai abejotina, kad žmonės balsuoja kojomis tik dėl žemo pragyvenimo lygio ar prastų viešųjų paslaugų. Britų žurnalisto nuomone, tokią žmonių nuostatą veikiausiai lemia optimizmo bei tikėjimo, kad ši šalis eis pirmyn, stoka.

„Kas yra su gyvenimu čia, kad priverčia žmones išvykti? Ar tai tik žemas pragyvenimo lygis? Aš taip nemanau. Ar tai tik blogų viešųjų paslaugų pasekmė? Aš taip nemanau. Ar tai dėl jausmo, kad savanaudiški, kartais korumpuoti ir nemandagūs biurokratai žemina žmonių orumą? Tai įmanoma. Didžiąja dalimi tai optimizmo trūkumas, trūkumas to tikėjimo, jog šita šalis eina pirmyn", - svarstė E. Lucasas.

Jo teigimu, 1990 m. pragyvenimo lygmuo ir viešosios paslaugos buvo siaubingi, tačiau tuomet žmonės tikėjo, jog bus einama į priekį. Tuo tarpu dabar šis tikėjimas išnyko, nors Lietuva kaip valstybė šiuo metu yra saugiausia nuo pat XIV a., nes yra NATO ir Europos Sąjungos (ES) narė..."

1 komentaras:

Anonimistas rašė...

Neapykantą lituanijai ir atmatoms litovcams taipogi paskatino valdžios korupcija. Šiais laikais tikriausiai reikėtų kaip Diogenui vaikščioti po miestą su žibintu ir ieškoti ŽMOGAUS. Tik vargu ar žmogų berastume... Išnyko jie kaip dinozaurai. O tai, kas liko, jau nebe žmonės, o mobilios šūdo krūvos...