2010-03-02

Klaipėdos valdžia slepia 62000 Lt socdemų skolą miesto biudžetui

Nuotraukoje – savivaldybės patalpos Liepų g.3, kuriose įsikūrę TS-LKD Klaipėdos m. skyrius.

N.P.: Daugiau nei 10 metų už patalpų naudojimąsi uostamiesčio savivaldybei 62 tūkst. Lt yra skolingi socialdemokratai, bet kadangi Klaipėdos valdžioje ranka ranką plauna, tai tą skolą visaip slepia.

Sunku būtų tikėtis, kad abiejų rūšių liberalai išdrįstų reikalauti iš LSDP jos 62 tūkst. Lt skolos Klaipėdos miesto savivaldybei už naudojimąsi savivaldybės patalpomis. Tiesa, kai meru buvo Gentvilas, tai dėl tų 62000 Lt ne vieną kartą rengė spaudos konferencijas, tiesa, po tų spaudos konferencijų vis užmiršdavo kreiptis į teismą. O dabar E.Gentvilui apskritai kažkas pasikeitė, ar su atmintimi, ar su požiūriu į pinigus, kad nieko nebeprisimena.

Dar sunkiau būtų tikėtis, kad šios skolos išieškojimas būtų svarstomas tarybos komitetų posėdžiuose, nors tai siūlau antrą kartą iš eilės per tarybos posėdžius.

Matyt merui R.Taraškevičiui (LICS -liberalcentristai), eksmerui E.Gentvilui (LRLS – liberalų sąjūdis) ir Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui A.Každailevičiui tai ne pinigai.

Klaipėdos konservatoriai gali likti benamiais

Virginija Spurytė 2010-03-01, 13:33

Liepų gatvėje esančiose patalpose politikai įsikūrę be jokio teisinio pagrindo.

Konservatoriai savivaldybei pagaliau grąžino prestižinėje miesto vietoje esančias patalpas, kuriose pusantrų metų buvo įsikūrę neteisėtai. Tačiau dėl skolų jiems gresia būti iškraustytiems iš savo būstinės.

Portalas rašė, kad Klaipėdos savivaldybė nuo 2008 metų rugpjūčio iš konservatorių bandė atgauti patalpas, esančias Danės g. 9. Jos anksčiau panaudai buvo perduotos Lietuvos krikščionių demokratų partijos Klaipėdos skyriui. Šiai partijai susijungus su konservatoriais, Danės gatvėje esančios patalpos turėjo būti grąžintos savivaldybei. Tačiau šiai niekaip nepavyko patalpų atgauti. Tris kartus klausimą svarstė Turto komitetas, buvo kreiptasi ir į konservatorių pirmininką Andrių Kubilių.

Neseniai konservatoriai šias patalpas grąžino savivaldybei, tačiau kita problema vis dar liko neišspręsta.

Konservatorių būstinė yra Liepų g. 3 esančiame pastate. Patalpos priklauso savivaldybei, kuri panaudos sutartimi jas išnuomojo konservatoriams Tačiau sutartis baigėsi maždaug prieš metus ir ji iki šiol nėra pratęsta. Anksčiau savivaldybė sutarties nepratęsė, nes net nebuvo iš konservatorių gavusi tokio prašymo.

Šiuo metu jis jau yra pateiktas, bet savivaldybė atsisako pratęsti sutartį, kol konservatoriai nepadengs komunalinių įsiskolinimų. Turto ir privatizavimo skyriaus duomenimis, partija yra skolinga už patalpų šildymą - apie 3 tūkst. litų, ir už elektros energiją - apie 200 litų.

Klausimą, ar imtis veiksmų iškraustyti konservatorius iš jų būstinės, šiandien spręs Turto komitetas.

Papildyta:

Komiteto nariai pirmadienį nusprendė konservatoriams suteikti dviejų savaičių terminą susimokėti skolas. Jei jos nebus padengtos iki kovo 15 dienos, bus pradėtas rengti tarybos sprendimas patalpas, esančias Liepų g. 3, suteikti kitai organizacijai.

Uostamiesčio konservatorių lyderis Naglis Puteikis komiteto nariams paaiškino, jog pinigai, skirti padengti skolas, yra pervesti į centrinę partijos banko sąskaitą, nes Klaipėdos skyrius nėra atskiras juridinis asmuo, tad negali būti ir mokėtoju už komunalines paslaugas. 

"Galiu pasakyti, kad partijai patalpos labai reikalingos", - patikino N.Puteikis.

Komentarų nėra: