2010-05-29

Gyventojai galės kreiptis į teismą dėl viešojo intereso gynimo aplinkosaugos klausimais

N.P.: valio, seniai pribrendęs laikas buvo perkelti Orhuso konvencijos, kuri užtikrina piliečių teises ginti aplinkosaugą ir paminklosaugą, į Lietuvos įstatymus:

http://www.lrytas.lt/-12750463361272892452-gyventojai-galės-kreiptis-į-teismą-dėl-viešojo-intereso-gynimo-aplinkosaugos-klausimais.htm

BNS ir lrytas.lt inf.2010-05-28 14:31

Seimas penktadienį priėmė Aplinkos apsaugos įstatymo pataisas, kurios leis gyventojams kreiptis į teismą ginant viešąjį interesą aplinkosaugos klausimais.

Įstatymu numatyta, kad suinteresuota visuomenė turi teisę įstatymų nustatyta tvarka kreiptis į teismą dėl viešojo intereso gynimo užginčijant sprendimų, veiksmų ar neveikimo aplinkos ir jos apsaugos bei gamtos išteklių naudojimo srityje materialinį ar procesinį teisėtumą.

Suinteresuota visuomenė įstatymu apibrėžiama kaip „vienas arba daugiau fizinių ar juridinių asmenų, kuriems daro arba gali daryti poveikį sprendimai, veiksmai ar neveikimas aplinkos ir jos apsaugos bei gamtos išteklių naudojimo srityje arba kurie yra suinteresuoti šių sprendimų procesu".

Pagal šią apibrėžtį asociacijos ir kiti privačių asmenų įsteigti viešieji juridiniai asmenys, kurie įsteigti teisės aktų nustatyta tvarka ir skatina aplinkos apsaugą, visais atvejais laikomi suinteresuotais asmenimis.

1 komentaras:

Duokisnukiputkai rašė...

Nu, ir kaip tas geras daiktas naudojamas? Kaip daba kreiptis in tu teismu, kad atlygintu už nusikaltimus, katruos padarė kvadininkai ir bjaurchitektai?