2010-05-18

Į TS-LKD Klaipėdos m. skyriaus lyderius - trys kandidatai

Konservatorių partijos lyderį rinks klaipėdiečiai

Virginija Spurytė Kl.lt 2010-05-15, 14:00

A.Barbšio nuotraukoje: trys TS-LKD Klaipėdos m. skyriaus kandidatai į lyderius - M.Usonis, A.Vildžiūnas ir N.Puteikis. („Klaipėdos" laikraštyje ir tinklapyje yra kitokia nuotrauka – joje  miesto tarybos posėdžio vaizdas su LICS ir llibsąjūdžio frakcijų nariais) - Tikslas: partijos suskubo rinkti lyderius, vesiančius jas į miesto tarybą.

Uostamiesčio konservatoriai atsiduos į klaipėdiečių rankas ir jiems patikės išrinkti lyderį, vesiantį partiją į savivaldybių tarybų rinkimus.

Šiuo metu konservatorių partijos Klaipėdos skyriuje tapti rinkimų sąrašo lyderiu pretenduoja trys kandidatai – Naglis Puteikis, Marius Usonis ir Alfonsas Vildžiūnas.

Gegužės 30-ąją vyks skyriaus narių visuotinis susirinkimas, kuriame jo nariai iš trijų kandidatų išrinks tik du, galėsiančius pretenduoti į lyderius.

Iš likusių dviejų pretendentų politiką, kuris rinkimų sąraše bus įrašytas pirmuoju numeriu, galės rinkti visi klaipėdiečiai.

„Rinkimus tikriausiai organizuosime liepos pradžioje. Visi klaipėdiečiai, kurie gyvenamąją vietą yra deklaravę uostamiestyje, galės ateiti ir atiduoti balsą už vieną iš dviejų kandidatų. Žmonių balsas lems, kas mūsų partiją Klaipėdoje ves į savivaldybių rinkimus", – teigė konservatorių frakcijos miesto taryboje seniūnas M.Usonis.

Jis teigė, jog toks demokratiškas ir progresyvus sąrašo lyderio rinkimų būdas pasirinktas todėl, kad partija taptų viešesnė.

Kitos partijos, dalyvausiančios rinkimuose į Klaipėdos miesto tarybą, savo sąrašo lyderius renka uždaruose surinkimuose.

Po pirmojo reitingavimo paaiškėjo, kad Liberalų sąjūdį mieste į savivaldybių rinkimus gali vesti Eugenijus Gentvilas, o partiją „Tvarka ir teisingumas" – Artūras Razbadauskas.

Kitos partijos savo lyderių kol kas dar nėra įvardijusios.

Komentarų nėra: