2013-02-02

Persekiodama taikius mitinguotojus policija nebeturi jėgų tikrų nusikaltėlių gaudymui

Nuotraukoje - už žodžio TIE-SOS piešimą kreidelėmis ant betoninės Nemuno  krantinės 2012.06.05 d. policija suiminėja vaikus, nepilnamečius ir kitus šios akcijos dalyvius.

Vėliau, policijos nuovadoje juos tardys nepranešę ir neišsikvietę tėvų, kas yra grubus įstatymų pažeidimas. Bet juk buvusiems kelių patruliams, dabartiniams policijos vadovams Skverneliui ir Požėlai, bei žiauriajam Kauno komisarui Kaminskui tie įstatymai dzin, o Seimas neranda savyje jėgų pareikalauti, kad policijos vadovai tų įstatymų laikytųsi.

Nuotraukoje  - Žygimantas BULOTAS "šuniomobilyje" (policijos automobilyje, skirtame tarnybiniam šuniui vežioti – Edvino Marčenkovo fotografija).

Ž.Bulotas buvo suimtas už frazę "be advokato nekalbėsiu". Kitiems paaugliams ir vaikams užsistojus suimamą jaunuolį, buvo suimti ir visi kiti dalyviai.

Policija, bandydama nubausti vaikų tėvus, ir paauglius už neva neteisėtą piešimą kreidelėmis kol kas pralaimėjo visus teismus, bet ji nerimsta ir visą laiką skundžia aukštesniems teismams.

Tuo tarpu FNTT-ai, SODRAI, Mokesčių inspekcijai, kurios prašo policijos, kad ji atvesdintų nuo administracinių teisės pažeidimų nagrinėjimo besislapstančius pažeidėjus (policijai tokia pareiga nustatyta įstatyme) 2013 01 24 d. rašte nr. 5-S-287 Policijos generalinio komisaro pavaduotojas R.Požėla praneša, kad ji dėl IŠAUGUSIO didelio užimtumo nebegalės šioms įstaigoms padėti taip, kaip tai darydavo anksčiau.

Tas policijos užimtumas kaip tik ir didėja dėl vaikų, kurie piešia kreidelėmis žodį TIE-SOS suiminėjimo,  bei taikių mitinguotojų persekiojimo.

Komentarų nėra: