2013-03-25

Taršus nerūšiuotų šiukšlių deginimas Klaipėdoje ir puikus jų tvarkymas Švedijoje

Man, deja, Seimo posėdis antrad, o trečiad. - komiteto, tad negalėsiu dalyvauti, bet porą sakinių parašysiu:

1. Ateikite rytoj - 2013 03 26 d.10.00 į konferenciją Kaipėdos m.savivaldybėje ir NVO atstovai Jums parodys nuotraukas ir video, kur tos temperatūros užfiksuotos - jos SMARKIAI didesnės , nei pas mikes-melagėlius iš Klaipėdos Fortumo;

2.  Kai Geoterma suplanavo statyti biokuro katilą,  kad galėtų atlikti papildomą vandens pašildymą iki 70 laipsnių, tai lemiamu momentu Energetikos ministerija jiems tai uždraudė, o tam skirtus ES pinigus permetė privačiai , tame pačiame LEZ-e įskūrusiai E-energijai. Visa tai - su didžiuliu vietinės valdžios pritarimu. vadinasi, kažkas iš E-energijos rado priėjimą prie Energetikos ministerijos ir atėmė ES pinigus, skirtus biokuro katilui Geotermoje ir perdavė juos E-energijai, kurią labai kažkas myli, matyt, ne už gražias akis?

3. Fortumas ir toliau nuo Jūsų slepia tą faktą, kad Fortum Klaipėda direktorius kategoriškai atsisako nustatinėti šiukšlių sudėtį (skirtingai, nei Stokholmo Fortumo direktorius), bei tą faktą, kad Fortum Stokholme degina šiukšles didesnėje, nei Klaipėdoje temperatūroje. Matyt, slepia ir tą faktą, kad prieš tai samdė kitą viešųjų ryšių kompaniją (vietinę), kurios arsenale esantis R.K.vėl prabilo dezinformacijos srautais portalų komentaruose;

4 Buvom Švedijoje ir apžiūrėjom 2 šiukšlių deginimo gamyklas. Matėm, kad degina ŽYMIAI didesnėje, nei čia, Klaipėdoje, temperatūroje, kad degina gerai, tikrai rūšiuotas, o ne kaip čia, matėme, kad prieš degindami nustato šiukšlių sudėtį, kaip kad nustato ES atitinkama direktyva, nufilmavome, nufotografavome.

Išvada - Klaipėdoje viskas daroma priešingai.

5. Kiek kainuoja Fortumui ir liberalcentristams atvira dezinformacija, panaši į štai šią - http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/vakaru-lietuva/atlieku-degintojai-baimes-zada-salinti-viesumu-939227 ?

Kiek Fortumui kainuoja dieną naktį nemiegančio portalų komentartoriaus R.K. išlaikymas, kuris nuolat dezinformuoja visuomenę ir kaip jie jam apmoka? Per pijaro bendrovę? Jei tokie atviri, tai tegul atskleidžia, kiek Fortumas moka,  per kokią firmą, kiek moka ir pan.

Detalius įrodymus, kad esame mulkinami Suomijos vyriausybės kontroliuojamos akcinės bendrovės, pateiks visuomenininkai 2013 03 26 d. konferencijoje.

6. Ką daryti? Daryti kaip Švedijoje: rūšiuoti.


1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

https://plus.google.com/u/0/photos/113594098989358359976/albums/5854886467294761697