2013-03-10

Teisėsaugos imperija smogia atgal?*

Keista istorija: mane išsikvietė Vilniaus policijos tyrėja V.R. ir parodė Kauno apylinkės prokurorės I.G. nutarimą, kuriuo ji įpareigota mane apklausti dėl galimo mano nusikaltimo. Prokurorės nutarime nurodyta, kad gen.prokuratūros pavedimu buvo iškelta baudž.byla, kurios metu atlikto ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad lrytas.lt skaitytojų rubrikoje buvo paskelbta nuotrauka, kurioje matosi iš N.Puteikiui priklausančio telefono numerio išsiųsta sms, kurioje šmeižiamas Seimo narys S.Šedbaras.

Tos publikacijos kopija ir tos sms nuotrauka kažkodėl man nepateikė, neparodė, nors ir prašiau.Tyrėja taip pat atsisakė man duoti prokurorės nutarimo kopiją.

Tyrėja paaiškino, kad turiu teisę neduoti parodymų apie savo nusikaltimą, į ką atsakiau, kad nesu siuntęs jokios sms, kurioje būtų šmeižiamas S.Šedbaras.

Tyrėjos akivaizdoje paskambinau prokurorės nurodytu numeriu, atsiliepė moteris, kuri pasakė, kad nieko bendro su N.Puteikiu neturinti ir niekada neturėjusi, o nurodytą numerį ji turinti jau keletą metų ir kad tas nr.visada buvo jos asmeninis nr. 

Tad nieko kito neliko, kaip tik parašyti prašymą prokurorei, kad pateiktų visą ikiteisminio tyrimo medžiagą.

*Fantastinių filmų "Žvaigždžių karai" trilogijos V epizodas "The Empire strikes back".

2 komentarai:

ambra rašė...

uz toki "darba"- tyreja is darbo, prokurorei baudziamaja byla. taip butu teisinej valstybej

Anonimiškas rašė...

Visiškas bardakas , o dar kalba kad korupcijos nėra ,jie daro ką nori ,sodina ką nori per daug didelės galios.