2013-07-18

Dėl V.Sinicos teiginio, kad D.Kuolys neva nedalyvavo Sąjūdyje

Gerbiamas autoriau, norėčiau keletą pastabų pateikti dėl Jūsų frazės žemiau spausdintoje Jūsų publikacijoje "Vytautas Sinica. Paveldėtojų draskoma Sąjūdžio vėliava":
"Visų pirma Sąjūdžio tęsėjais negali būti tie, kurie jame nedalyvavo ir negavo jokios simbolinės moralinės jo kūrėjų vėliavos, kurią galėtų perimti ir nešti. Būtent tokioje situacijoje yra pilietines sąjūdiečių iniciatyvas ne kartą išdavęs ir sužlugdęs kosmopolitinės pilietinės visuomenės Lietuvoje kūrėjas Darius Kuolys.":
1. Darius Kuolys labai aktyviai dalyvavo Sąjūdyje nuo pat pradžių Filologijos fakultete, kurio dėstytoju jis buvo. Tą mačiau pats, nes buvau paskutinių kursų studentas greta esančiame istorijos fakultete. Pats aktyviai dalyvavau sąjūdyje, mačiau kas dalyvauja, o kas ne iš VU studentų ir dėstytojų. Tai buvo labai retas atvejis, kad Istorijos ir greta esančio Filologijos fakultetų dėstytojai ir studentai dalyvautų tokioje veikloje, todėl D.Kuolys išsiskyrė iš sovietijoje įklimpusių dėstytojų ir studentų būtent aktyviu dalyvavimu. Beje, leido iš pradžių beveik pogrindinį žurnalą Sietynas.
2. Kas yra Sąjūdžio kūrėjai, iš kurių turėčiau prašyti vėliavos tam, kad pvz. galėčiau atvykti į Pakruojį minėti Sąjūdžio jubiliejaus, pvz. su Daliumi Stanciku, kuris buvo vienas iš Sąjūdžio organizatorių tame rajone?:
2.1. LPS iniciatyvinė grupė, kurią išrinko MA salėje susirinkę žmonės?
2.2. Tie žmonės, kurie buvo susirinkę minėtoje salėje?
2.3. Po šio susirinkimo rajonuose susikūrusios iniciatyvinės LPS grupės, jų vadovai., jų aktyvistai?
Taigi kas? Spėju, kad visi dalyvavusieji turi teisę dalyvauti Sąjūdžio minėjimuose.
Mano manymu, Jums reikėtų pasitikrinti šaltinius, kurie Jus neteisingai informavo, kad Darius Kuolys nedalyvavo Sąjūdyje.
V.Sinicos straipsnis spausdintas čia:

Komentarų nėra: