2013-07-26

Kauno prokurorai nori teisti policininkų-sadistų iki komos sumuštą ir tapusią neįgalia 72 metų močiutę

Kauno m. apylinkės prokuratūros Pirmojo nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus prokuroras Marius Kuzminovas Kauno apygardos teisme teigė, kad 72 metų močiutė Agota Ramanauskienė, prieš dvejus metus užpulta dviejų civiliai persirengusių policininkų ir apkaltinta neva neteisėta obuolių prekyba viename iš Kauno turgaviečių, pati sukėlė šešis sužalojimus (vieną iš jų – smaugimą pačios policininkės papuošalu - kaklo grandinėle) 30 metei policininkei-agresorei. M.Kuzminovas teigė, kad jei močiutė po susidūrimo su policininkais nebūtų tapusi neįgalia, tai ji jau būtų nuteista už policininkės užpuolimą (N.P.: ir skirtingai nei nesenai paleistas Interpolo mafijozis sėdėtų kalėjime?).
Nežinau kaip Jums, bet man labai sunku suvokti, kaip  72 metų vaikų darželio auklėtoja močiutė - karatistė po tokio sėkmingo (vis dėlto šeši sužalojimai) policininkės neutralizavimo pati atsidūrė komoje ir liko neįgalia, o policininkė toliau sėkmingai tebedirba.
Vis dėlto šioje LT teisėsaugos - teisėnaikos karalystėje, kurioje sadistai sulaukia nesuprantamai atkaklaus policijos vadovų, teisės dėstytojų, pvz. Mykolo Riomerio universiteto Viešojo saugumo fakulteto dekano Saulius Greičiaus ir tokių dėstytojų išugdytų prokurorų užtarimo, atsiranda šviesos spindulių: tiek Kauno apylinkės, tiek apygardos teismai nepatikėjo prokuroro Mariaus Kuzminovo versija, tuo labiau, kad teismo metu paaiškėjo, kad 30 metė policininkė panaudojo pati prieš močiutę kovinius veiksmus (policija ir prokuratūra kol kas slepia kokius konkrečiai). Teismas neleido nutraukti ir įpareigojo tęsti ikiteisminį tyrimą. Sistemos „ranka ranką plauna, bet visos vis tiek lieka nešvarios" paramstėlis M.Kuzminovas
Liūdniausia, kad policininkų – sadistų dangstytojas prokuroras Marius Kuzminovas pats dirba Vytauto Didžiojo universiteto Viešosios teisės katedra dėstytoju – asistentu. Štai pavyzdys, kokių temų darbams jis vadovauja: http://vddb.library.lt/obj/LT-eLABa-0001:E.02~2012~D_20120619_162049-76038
Galima tik įsivaizduoti, ko jis moko būsimus policininkus bei prokurorus aukščiau aptartos bylos pavyzdžiu ir kas mūsų visų laukia po tokių mokytinių išleidimo.
Tiesa, M.Kuzminovas yra išslavinęs - susipažinęs su kultūra bei  kultūros paveldu ir turintis savo skonį – jam patinka stiklainiai senamiesčiuose:
M.Kuzminovas kandidatavo į Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro vietą, tiesa nesėkmingai:
Vis dėlto teisingai pasielgė Estija ir Gruzija, kuri paleido visus policininkus ir rinko juos iš naujo pagal vakarietiškos kultūros standartus. Nes kito būdo nerado. Tai ten stebuklingai dingo kyšininkavimas, korupcija ir sistema ‚ranka ranką plauna".
Panašią reformą po itin skandalingų įvykių http://www.ekspertai.eu/-tai-ne-gestapastai-ukrainos-milicija/ aptarinėja Ukrainos politikai ir tokioje diskusijoje dalyvaujantis Vidaus reikalų ministras. Ar įsivaizduojame tokią diskusiją Lietuvoje, pvz. apie tai kalbantį mūsų VRM ministrą Dailį Barakauskį?
Tik man atrodo, kad pas mus dar reikėtų paleisti ir prokuratūrą ir tokius „teisės" dėstytojus, kaip Saulių Greičių,  Mindaugą Kuzminovą ir kitus policininkų – sadistų gynėjus.

1 komentaras:

Kęstas rašė...

Esu įsitikinęs, kad eksprokuroras Marius Kuzminovas prokuratūroje dirbo turėdamas tik asmeninių interesų. Prieš mane jis buvo sufabrikavęs baudžiamąją bylą pagal vieno mano konkurento iš Kauno prasimanytą pareiškimą, kurioje buvau tiek aš tiek įmonė persekiojami 5 metus, buvo areštuotas visas mano ir mano įmonės turtas, kol galiausiai įmonė negalėdama vykdyti veiklos - bankrutavo. B.byla prieš mane buvo nutraukta tik teisme ir visi kaltinimai mano atžvilgiu teismuose buvo įvardinti kaip visiškas absurdas ir savivalė iš kaltintojų (M.Kuzminovo) pusės. Todėl teks eiti iki galo. Džiaugiuosi kad Kauno teisėjai mano byloje nebuvo korumpuoti ir Kuzminovui neišdegė bendras su mano konkurentu planas. Kadangi esu labai stipriai nukentėjęs nuo šio prokuroro savivalės, todėl ruošiu teismui nuostolių bylą prieš šį asmenį ir bandysiu prisiteisti materialinę ir moralinę žalą. Kadangi jaučiuosi labai nukentėjęs nuo šio asmens, todėl manau, kad yra ir daugiau skriaudą patyrusių asmenų. Todėl jausdamas ir pilietinę pareigą ir norą kad Tėvynė išsivalytų nuo tokių niekadėjų kaip Kuzminovas (galimai ne vienas toks Kauno prokuratūroje dar yra), nusprendžiau surinkti visą informaciją apie šio asmens galimai padarytus ir kitus nuskaltimus ir blogus darbus ir visą kolekciją patalpinti viešoje erdvėje. Taip pat siekiu apsijungti ir su kitais kurie galėjo nukentėti nuo Mariaus Kuzminovo neteisėtų veiksmų ir padėti tašką šio asmens karjeroje. Taip pat manau, kad tik paviešinus šis asmuo susilauks tinkamo atpildo už visas skriaudas (gal ir jo bendrai susimąstys) kurias pridarė paprastiems žmonėms ir gal jis nuspręs gyvenime pasukti teisingesniu keliu. Sieksiu kad jis nebedirbtų dėstytoju ir nemokintų Lietuvos būsimų teisininkų savo gyvenimo psudo-teisės. Sieksiu, kad būtų geriau tiek visiems mums tiek tau Mariau! Prašau atsiliepti ir kitus nukentėjusius nuo šio asmens: v.kontinentai@gmail.com