2016-09-17

V.Gaidys: be trijų pagrindinių partijų į Seimą turėtų patekti dar 3 , tarp kurių – Antikorupcinė N. Puteikio ir K. Krivicko koalicija, kuri su 7,2 proc.(nuo atėjusių balsuoti) apklausose lenkia netgi Liberalų sąjūdį.

Artėjant Seimo rinkimams, tvirtai lyderiauja trys partijos, LRT RADIJUI sako visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus" direktorius Vladas Gaidys. Be jų, pastebi sociologas, į Seimą turėtų patekti dar trys partijos, tarp kurių – Antikorupcinė N. Puteikio ir K. Krivicko koalicija, kuri apklausose lenkia netgi Liberalų sąjūdį.
Toliau partijų rikiuotėje – Darbo partija, „Tvarka ir teisingumas". Pagal šią apklausą 7 proc. gauna Antikorupcinė N. Puteikio ir K. Krivicko koalicija. Liberalų sąjūdis – mažiau negu 5 proc.
– Taigi kokios politinės partijos pagal šiuos centro duomenis surinktų reikiamą balsų skaičių ir jų atstovai patektų į Seimą, o kurios ne?
– Šiuo metu šešios partijos: LSDP, LVŽS, TS-LKD (jokių abejonių nėra, kad jie pateks), antra grupė – Darbo partija, „Tvarka ir teisingumas", Antikorupcinė N. Puteikio ir K. Krivicko koalicija. Šios, remiantis mūsų duomenimis, patenka, bet gali būti, kad pateks ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Jie labai aktyvūs, labai susimobilizuoja ir tuos 5 proc. tikrai gali surinkti.

M. Jastramskis teigė, kad partija protingai pasirinko aštriai kelti tik korupcijos klausimą. „Situacija jiems yra palanki, nes korupcija yra viena didesnių problemų Lietuvoje per pastaruosius metus", - sakė ekspertas. Pasak jo, pasitikėjimą Antikorupcine koalicija augina ir N. Puteikio populiarumas: „Tas žmogus turi įdomią charizmą ir tai pasimatė 2014 metų prezidento rinkimuose".

Po politinės korupcijos skandalo rinkėjai vis mažiau pasitiki Liberalų sąjūdžiu, taip pat smunka pasitikėjimas valdančiaisiais „darbiečiais" ir „tvarkiečiais", o palankumas auga Antikorupcinei Kristupo Krivicko bei Naglio Puteikio koalicijai, rodo šeštadienį „Lietuvos ryte" skelbiami gyventojų apklausos rezultatai.

Komentarų nėra: