2020-04-04

DĖL MEDŽIŲ KIRTIMO KLAIPĖDOJE IR KITUOSE MIESTUOSE SKUBAUS SUSTABDYMO

Vyriausybei
Aplinkos ministrui
Klaipėdos miesto merui
2020 04 04
Klaipėdiečių ir šiauliečių vardu reikalauju nedelsiant sustabdyti Aplinkos ministro įsakymą pažeidžiantį ir kartu karantino pažeidimą - sveikų medžių kirtimą miestuose ir miesteliuose, ypač Šiauliuose ir Klaipėdoje Taikos pr. , N. Komunos gatvėje ir kitur - reportažas su nuotraukomis apie dabar pjaunamus sveikus medžius Klaipėdoje yra čia: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10222866205500571&id=1139949908
Tai ne tik grėsmė lizdus sukantiems paukščiams, tai ne tik teisės aktų pažeidimas dėl aplinkosaugos, tai neprotingas lėšų švaistymas ir absurdiškas valdymas. Nes tuo pat metu Klaipėdos mero pavaldume esančioje Klaipėdos universitetinėje ligoninėje nesilaikoma karantino vidaus padaliniuose dėl blogo administravimo ir dėl lėšų trūkumo. Meras, užuot kasdien kaltinęs kitus dėl blogo ligoninės valdmo, privalo pats kartu su savo administracija, užuot organizavęs medžių kirtimą, organizuoti tinkamą valdymą universitetinėje ligoninėje, taip apsaugodamas ten dirbančių, ten gydomų ir jų artimųjų sveikatą ir gyvybes.
Klaipėdos meras, užuot nuolat kaltinęs dėl apsaugos priemonių trūkumu A. Verygą, turi nedelsiant nutraukti nebūtinus darbus, tarp jų ir medžių kirtimą, o sutaupytus pinigus skirti pandemijos stabdymui minėtoje ligoninėje ir visoje Klaipedoje.
Esu įsitikinęs, kad jei dėl karantino reikalavimų yra sustabdyta prekyba ūkinėms prekėmis tam, kad ten dirbantys neplatintų viruso, tas pats galioja ir kitiems nebūtiniems darbams, tarp jų ir medžių kirtimui.
Piliečiai dėl karantino negali surengti prie savivaldybių nei piketų, nei mitingų. Tuo piktybiškai naudojasi miestų merai. 
Reikalauju dėl aukščiau išvardintų priežasčių nedelsiant sustabdyti sveikų medžių kirtimus visoje Lietuvoje, ypač Klaipėdoje ir Šiauliuose (dėl šiame mieste dabar kertamų medžių esu raštu kreipęsis anksčiau).
Atsakymą prašau siųsti el.paštu.
Pagarbiai
Seimo narys Naglis Puteikis 

Komentarų nėra: