2020-05-17

Ar dar kas nors abejojate, kad E. Masiulis bus išteisintas, kai patys teismai pažeidinėja LR Konstitucijoje įtvirtintą principą, kad teismo posėdis turi būti viešas?

Ar dar kas nors abejojate, kad E. Masiulis bus išteisintas, kai patys teismai pažeidinėja LR Konstitucijoje įtvirtintą principą, kad teismo posėdis turi būti viešas? („117 straipsnis. Visuose teismuose bylos nagrinėjamos viešai. Teismo posėdis gali būti uždaras – žmogaus asmeninio ar šeimyninio gyvenimo slaptumui apsaugoti, taip pat jeigu viešai nagrinėjama byla gali atskleisti valstybinę, profesinę ar komercinę paslaptį.")

Prezidentas ir partijos tyli. O juk E.Masiulio, kaltinamo kyšio priėmimu, teismas PRIVALĖJO būti viešas, nesvarbu, kad pandemija ir karantinas - šiuo atveju teismo posėdis turėjo būti transliuojamas bet kokiu el. būdu ir būtinai jau žiniasklaidai, kad visuomenė būtų informuota, tačiau teisėjai pasinaudojo karantinu ir nuslėpė nuo visuomenės dalį E. Masiulio parodymų.

Man tai primena generalinės prokuratūros analogišką pasinaudojimą karantinu – per patį viruso piką Lietuvoje tyliai (publikavo tik 15 min. portalas) paskelbė, kad nutraukia Alstomo korporacijos kyšininkavimo Lietuvoje ikiteisminį tyrimą, nes, spėju,  įrodymai, tikę Anglijos  teismuose, nebetinka Lietuvoje. Spėju, nes visuomenei aiškinti motyvus, prokuratūros nuomone, nereikia.

https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/mg-baltic-korupcijos-bylos-posedyje-slapti-masiulio-parodymai.d?id=84296207

Komentarų nėra: