2021-05-18

Centro partijos - Tautininkų pranešimas visuomenei: jeigu valdžia neįvykdys šeimų maršo metu pateiktų reikalavimų, rengsime mitingą prie Seimo ir sieksime priešlaikinių rinkimų.

Gerbiami žiniasklaidos atstovai, siunčiame Jums Centro partijos - Tautininkų pirmininko N. Puteikio pranešimą visuomenei:

Centro partija – Tautininkai: jeigu valdžia neįvykdys šeimų maršo metu pateiktų tautos reikalavimų, rengsime mitingą prie Seimo ir sieksime priešlaikinių rinkimų.

 

„Jeigu Prezidentas, Seimas ir Vyriausybė neįvykdys „Didžiojo šeimos gynimo maršo" metu paskelbtų tautos reikalavimų valdžiai, tuomet surengsime visuotinį tautos susirinkimą prie Seimo ir reikalausime priešlaikinių rinkimų" – išplatintame pranešime visuomenei skelbia Centro partijos – Tautininkų pirmininkas N.Puteikis.

Didžiojo šeimos gynimo maršo" inicijuoto visuotinio tautos mitingo Vingio parke metu buvo paskelbti reikalavimai Lietuvos valdžiai: Prezidentas turi atšaukti Stambulo konvencijos ratifikavimą, Seimas turi atmesti Partnerystės įstatymo projektą, atmesti Tautinių mažumų įstatymo projektą, kuris diskriminuoja lietuvių kalbą, supriešina tautines bendrijas ir kelia nesantaiką, atmesti narkotikų liberalizavimo projektą, Vyriausybė privalo atleisti tris ministrus: A. Dulkį, A. Armonaitę ir E. Dobrovolską ir LRT generalinę direktorę M. Garbačiauskaitę, Centro partija – Tautininkai palaiko visus šiuos reikalavimus ir pareiškia, kad jeigu valdžia neįvykdys šių reikalavimų tuomet bus kviečiamas neeilinis visuotinis tautos susirinkimas prie Seimo, bus pareikštas nepasitikėjimas dabartiniu Seimu ir reikalaujama priešlaikinių rinkimų.

To bus siekiama taip pat ir todėl, kad dabartinė valdanti koalicija ekonomiškai labiausiai skriaudžia šeimas, kur abu tėvai dirba, turi kelis nepilnamečius ar studijuojančius vaikus ir karšina abiejų sutuoktinių tėvus. Vienam tokios šeimos nariui tenka žymiai mažiau pajamų, nei toms visuomenės grupėms, kurias proteguoja valdantieji, pirmiausiai stambaus kapitalo savininkams" – visuomenei išplatintame pareiškime teigia Centro partijos – Tautininkų pirmininkas N. Puteikis.

Remiame Lietuvos Respublikos Prezidento G. Nausėdos „Didžiojo šeimos gynimo maršo" metu išsakytą poziciją, kad jokie LGBT proteguojami įstatymai negali prieštarauti Konstitucijoje įtvirtintai iš moters ir vyro sąjungos kylančiai šeimos sampratai. Visi matome, kad Prezidentą dėl tokios viešai mitingo metu išsakytos pozicijos aršiai užsipuolė išvien veikiantys politologai, dalis žiniasklaidos, konservatoriai, liberalai, užsienio šalių ambasadoriai, feisbukų influenceriai ir kiti LGBT interesus proteguojantys veikėjai. Prezidentas patiria neįtikėtiną spaudimą. Tačiau tauta yra Prezidento pusėje, arba tiksliau – Prezidentas yra tautos pusėje. Bent jau kol kas. Jeigu reikės, tauta susirinks ir prie Prezidentūros ginti savo išrinktojo Prezidento. „Didysis šeimos gynimo maršas" tapo didžiausia pilietinio protesto akcija per pastaruosius dešimtmečius. Vingio parke susirinkę tūkstančiai Lietuvos žmonių išreiškė savo valią, ilgai kentėjusi ir tylėjusi visuomenė pagaliau pakilo ir pareiškė valdžiai, kad savo esmines vertybes: prigimtinę šeimą, istoriją, kalbą, tradicijas, Konstituciją gins tol, kol apgins." – teigia Centro partijos pirmininko pavaduotojas K. Krivickas

***

Komentarų nėra: