2021-05-19

Pranešimas: Centro partija - Tautininkai dėl LRT veiksmų kreipiasi į generalinę prokuratūrą

Gerbiami žiniasklaidos atstovai, siunčiame Jums Centro partijos - Tautininkų pranešimą:

Centro partija – Tautininkai: dėl LRT paskleistos dezinformacijos prieš „Didžiajame šeimos gynimo marše" dalyvavusius Lietuvos žmones ir melo apie tautines, patriotines organizacijas kreipsimės į prokuratūrą.

 

Centro partija – Tautininkai LRT eteryje gegužės 17 dieną paskelbtą „tyrimą" pavadinimu „Už šeimų maršo rengėjų ir rėmėjų – anti NATO mitingų šleifas, pronacistinės organizacijos ir ryšiai su VSD ataskaitose minimais asmenimis" vertina kaip LRT eteryje įvykdytą dezinfomacinę ataką ir manipuliacinį išpuolį prieš taikiame ir teisėtame protesto mitinge, „Didžiajame šeimos gynimo marše" dalyvavusius Lietuvos žmones.

Pirmadienį, gegužės 17 dieną, LRT laidoje „Panorama", o taip pat LRT interneto portale lrt.lt buvo paskelbtas žurnalistės Indrės Makaraitytės parengtas tyrimas, kuriame teigiama, kad, neva, „Didžiojo šeimos gynimo maršo" organizatoriai arba dalyviai turi „aiškias sąsajas su veikėjais ir jų informaciniais kanalais, minimais VSD ataskaitose. VSD juos yra įvardijusi kaip arba finansuojamais, arba esančiais dalimi priešiškų Lietuvai jėgų organizacijų".

„Akivaizdu, kad šiuo „tyrimu" LRT tyčia į vieną vietą suplakė niekaip tarpusavyje nesusijusius žmones, organizacijas, mitingus, nes sąmoningai siekė sumenkinti ir sukompromituoti „Didžiojo šeimos gynimo maršo" organizatorius, rėmėjus ir dalyvius. Vertiname tai, kaip nacionalinio transliuotojo eteryje surengtą dezinformacinę ataką prieš taikiame ir teisėtame mitinge dalyvavusius Lietuvos žmones. Aiškiai matome, kad pagrindinis šio LRT „tyrimo" siekis buvo parodyti „Didįjį šeimos gynimo maršą" kaip kažkokį antivalstybinį veiksmą, kurį neva organizavo ir jame dalyvavo Lietuvos priešai. Tai yra melas, manipuliacijos ir dezinformacija. Reikalaujame, kad LRT nedelsiant viešai paskelbtų šį mūsų pareiškimą ir paneigtų savo paskleistas melagienas." – sako Centro partijos – Tautininkų partijos pirmininkas Naglis Puteikis.

LRT tyrimo autorė I.Makaraitytė manipuliuodama faktais ir siekdama pažeminti ir sukompromituoti tautines, patriotines jėgas naujienų portale lrt.lt skelbia „Didžiojo šeimos gynimo maršo" organizatorių ir dalyvių ryšius tarpusavyje susiedama visiškai nesusijusius asmenis ir įvykius.

Kaip, neva, „aiškių sąsajų su veikėjais ir jų informaciniais kanalais, minimais VSD ataskaitose, kuriuos VSD yra įvardijusi kaip arba finansuojamais, arba esančiais dalimi priešiškų Lietuvai jėgų organizacijų" įrodymą ji skelbia Centro partijos ir Tautininkų susijungimą, nurodydama abiejų partijų vadovų N.Puteikio ir S.Gorodeckio pavardes, Kartų solidarumo sąjungos – Santalkos Lietuvai įsikūrimą, kuriai vadovavo A.Juozaitis, Nacionalinio susivienijimo įsteigimą ir jo lyderius V.Radžvilą ir V. Sinicą, Krikščionių sąjungos įsikūrimą ir steigėjus R.Dagį ir E.Vareikį.

Akivaizdu, kad šiame tyrime skelbdama šių partijų pavadinimus ir lyderių pavardes LRT „tyrimo" autorė siekia juos susieti su antivalstybine veikla, su VSD ataskaitose minimais priešiškais Lietuvai asmenimis.

„Tai yra absoliutus melas, dezinformacijas ir manipuliacija. Reikalaujame, kad LRT viešai, televizijos eteryje ir interneto portale nedelsiant paneigtų šią dezinformaciją ir melagienas." – skelbia N.Puteikis.

I.Makaraitytė LRT eteryje skelbia, kad esą net ir štai šios visuomeninės, pilietinės, patriotinės iniciatyvos turi „aiškių sąsajų su veikėjais ir jų informaciniais kanalais, minimais VSD ataskaitose, kuriuos VSD yra įvardijusi kaip arba finansuojamais, arba esančiais dalimi priešiškų Lietuvai jėgų organizacijų": „S.Gorodeckio organizuota akcija prie Karaliaus Mindaugo paminklo  „Apginkime Lietuvos didvyrius", S.Gorodeckio organizuotas susirinkimas prieš K.Škirpos alėjos pervadinimą, S.Gorodeckio kovo 11 – osios proga organizuotos patriotiško jaunimo eitynės, S.Gorodeckio organizuotos kovo 11 – osios tautininkų eitynės.

„Reikalaujame, kad LRT taryba ir LRT vadovybė nedelsiant nutrauktų visuomeninės televizijos eteryje ir portale nuolat besikartojančias informacines atakas ir dezinformacinius išpuolius prieš tautines, patriotines organizacijas: Centro partiją – Tautininkus ir jos pirmininką N.Puteikį, prieš Lietuvos tautininkų ir respublikonų sąjungą ir jos pirmininką S.Gorodeckį, prieš buvusį Lietuvos tautininkų sąjungos pirmininką G.Songailą bei prieš kitas tautines, patriotines organizacijas. Reikalaujame paneigti gegužės 17 dieną LRT eteryje ir portale paskelbtas Centro partijos – Tautininkų partijos ir jos lyderių dalykinę reputaciją žeminančias melagienas, dėl, neva, vykdomos priešiškos Lietuvai veiklos ir, neva, egzistuojančių sąsajų su VSD ataskaitose minimais asmenimis. Jeigu tai nebus padaryta iki gegužės 24 dienos, dėl LRT eteryje paskleistos dezinformacijos kreipsimės į generalinę prokuratūrą ir žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją, žurnalistų etikos inspektorių, LRT etikos kontrolierę" – skelbiama Centro partijos – Tautininkų pareiškime.

 ****

Komentarų nėra: