2022-09-19

Pr. sp: Petras Gražulis pasitikrino pasitikėjimą - Tautos ir teisingumo (centristų, tautininkų) sąjunga jį perrinko šios partijos pirmininku.

Pr. spaudai:

Petras Gražulis pasitikrino pasitikėjimą - Tautos ir teisingumo (centristų, tautininkų) sąjunga jį perrinko šios partijos pirmininku.

Šį šeštadienį 2022 09 17, Karklėje, Klaipėdos rajone vyko Tautos ir teisingumo (centristų, tautininkų) sąjungos sąskrydis ir suvažiavimas.

Sąskrydyje dalyvavo 400 partijos narių ir rėmėjų.

Suvažiavimas priėmė rezoliuciją dėl energetinių kainų, kurias dirbtinai kelia valdančiųjų globojami perpardavinėtojai ir paprašė Seimo narį P. Gražulį kreiptis dėl to į teisėsaugos institucijas.

Suvažiavimas pasmerkė valstybės ir šeimos pamatus griaunančią valdančiųjų politiką siekiant įtvirtinti partnerystę, Stambulo konvenciją, narkotikų legalizavimą.

Savivaldos rinkimuose nuspręsta eiti į koaliciją tik su tomis partijomis, kurios pripažįsta valdančios daugumos teisinę atsakomybę už jų energetinius nusikaltimus, žmonių skurdinimą, verslo žlugdymą, bei valstybės ir šeimos pamatinių vertybių griovimą.

Seimo narys, šios partijos pirmininkas Petras Gražulis, atsižvelgdamas į įsigaliojusi teismo sprendimą, kuriuo jis buvo nuteistas baudžiamojoje „listerijos" byloje ir dėl ko jam gresia interpeliacija Seime, nusprendė pasitikrinti pasitikėjimą ir atsistatydino. Todėl partijos pirmininkas buvo renkamas iš naujo slaptu balsavimu.

Kai kurie kalbėtojai sakė, kad ne Petrui Gražuliui, o Lietuvos teismams reikia interpeliacijos. Nes E. Masiulis buvo  pagautas už rankos su 90 000 eurų kyšiu, dar kažkiek rasta paslėpta jo namuose. Tačiau teismas konstatavo, kad STT ženklinti pinigai buvo skola. Nors teismas pripažino, kad trys tūkstančiai eurų P. Gražulio buvo grąžinti įmonei, tačiau teismo nuomone jis vis tiek kaltas. Nes jais pasinaudojo.

Kitiems pasiūlytiems kandidatams atsisakius P. Gražulio naudai, slaptame balsavime jis sulaukė vieningo palaikymo.

Partijos pirmininko pavaduotojais buvo išrinkti: pirmuoju pavaduotoju Sakalas Gorodeckis, kitais pavaduotojais - Sigitas  Karbauskas, Lilija Nefienė,  Naglis Puteikis, ir Gintaras Songaila.

 

 

 

Komentarų nėra: