2011-08-31

Klaipėdos policija remia neteisėtus Klaipėdos valdžios sprendimus?

Nuotraukoje: piketuotojų plakatai „Lukašenkizmas atėjo į Liepų 11", „Ar savivaldybė yra liberalų UAB-as?"

Nevyriausybinės organizacijos 2011 08 31 d. norėjo surengti mitingą "Už saugias Dangės krantines, už krantines su turėklais" - tiny.lt/6v3gh5g ir tiny.lt/7hnzudf, tačiau joms neleido Klaipėdos valdžia, o piketams trukdė policija.

Šios organizacijos norėjo atkreipti dėmesį į tai, kad neteisėtai naudojamos ne pagal projektą realizuotos Dangės krantinės. Jos nesaugios, nes nebuvo įrengti projekte numatyti turėklai, o esami buvo nupjauti. Dėl to per metus nukritę žuvo 4 žmonės.

Įstatymas draudžia tokias krantines eksploatuoti, tačiau Klaipėdos valdžia nekreipia į tai dėmesio, kaip ir Statybų inspekcija, ar Klaipėdos prokuratūra.

Šios įstaigos elgiasi lygiai taip pat, kaip Darbo inspekcija ir Energetikos inspekcija, leidusios veikti be jokių įstatyme numatytų leidimų ir saugos garantijų olando atrakcionams Palangoje. Dėl to įvyko nelaimė - vaikai kabojo 1,5 val.žemyn galva, kai sugedo vienas iš įrenginių. Tada paaiškėjo, kad jis neturi avarinio mechaninio ar atsarginio akumuliatorinio nuleidimo.

Su Dangės krantinėmis lygiai tas pats – naudojamos neteisėtai, tai žino visos aukščiau paminėtos įstaigos, tačiau joms dzin, joms negaila žuvusių, jos nevykdo įstatymo reikalavimų, jos laukia, kad vėl kas nors netyčia nukris ir žus.

Todėl Klaipėdos valdžia ir neduoda leidimo protestuot prieš jos atliekamą įstatymų pažeidimą – nesaugių krantinių eksploatavimą.

Tik keista, kad policija pereina į nedemokratiškos Klaipėdos valdžios, kuri nebeleidžia mitingų prie savivaldybės, pusę.

Iš kitos pusė, ko čia stebėtis - jei Klaipėdos prokurorai ir STT Klaipėdos valdyba iki šiol dangstydavo neteisėtus Klaipėdos valdžių sprendimus, kodėl turėtų kitaip elgtis Klaipėdos policija? Policijos vadams , matyt, nepatogu iškristi iš konteksto, nes po to Taraškevičius su Simonavičiūte į furšetus nebekvies, o kiti teisėsaugininkai šaipysis, kad iškrito iš „elito". Dar kokio sklypo po to buvusioje pionierių stovykloje ar Skautų aptvarėlyje prie jūros nebegaus.

Todėl raginu žmones, kurių artimieji žuvo nukritę nuo nesaugių ir neteisėtai naudojamų Dangės krantinių, paduoti šių nelaimių kaltininką - savivaldybę į teismą, kaip tai padarė nukentėjusių vaikų tėvai paduodami olandą-atrakcionų savininką dėl to kybojimo žemyn galvą.

O Klaipėdos policiją raginu nesekti Klaipėdos prokuratūrų ir Klaipėdos STT valdybos pavyzdžiu – netarnauti neteisėtiems Klaipėdos valdžios sprendimams, o ginti viešą interesą.

Jei dar liko sąžiningų prokurorų Klaipėdoje, labai prašau jų iškelti bylą Klaipėdos valdžiai (jei jos nebijote) dėl nesaugių Dangės krantinių neteisėto ir keliančio pavojų praeiviams naudojimo.

NELAUKIME KOL KAS VĖL NUO TŲ KRANTINIŲ NUKRIS , SUSIŽALOS, AR NEDUOKDIEV UŽSIMUŠ.

Komentarų nėra: