2011-08-06

Turi atsistatydinti Teisingumo ministras ir SEB bei DnB NORD bankų Lietuvoje vadovai

Lietuvos Teisingumo ministerija ir du bankai išdavė Baltarusijos rezistento duomenis

Nuotraukose - Baltarusijos rezistentas Alesis Beliackis, Teisingumo ministras Remigijus Šimašius ir viceministras Tomas Vaitkevičius.

apie ministrą: http://lt.wikipedia.org/wiki/Remigijus_%C5%A0ima%C5%A1ius ,

apie Laisvosios rinkos institutą:   http://www.lrinka.lt/index.php/meniu/apie_llri/komanda/remigijus_simasius/766# ,

apie šio instituto finansuotojus:  http://www.lrinka.lt/index.php/meniu/tapk_llri_remeju/remejai/5175

Gal Teisingumo viceminstras stažavosi Austrijoje, kad slepia nuo žiniasklaidos tų bankų, kurie išdavė Baltarusijos saugumui rezistentų duomenis, pavadinimus?

Teisingumo ministerija, matyt , sukomplektuota iš Austrijoje apmokymus praėjusių klerkų, nes patingėjo, gavę prašymą, surinkti to rezistento pavardę googlyje - ten iškart iššoka info, kad jį persekioja Baltarusijos spec.tarnybos.

"Vykdant prašymą dėl Baltarusijos piliečių A.Beliavskio ir Valiancino Stefanovičiaus, buvo laikomasi visų įprastų procedūrų, kurias turi atlikti Teisingumo ministerija, teigė viceministras. „Vykdant šituos prašymus nebuvo turima jokių indikacijų, kad teisinės pagalbos prašymas galėtų būti panaudotas politiniams tikslams. Buvo nurodyta, kad prašoma teisinės pagalbos norint išsiaiškinti įtarimus dėl mokesčių nemokėjimo", – kalbėjo T.Vaitkevičius.

Viceministras pripažino, kad LIETUVA TURĖJO TEISĘ NETEIKTI TEISINĖS PAGALBOS Baltarusijos spec.tarnyboms, kadangi sutartyje yra punktas, numatantis, jog pagalba gali būti neteikiama, jeigu tai prieštarauja šalies politinei situacijai ir jos požiūriui. Tačiau esą pritrūko informacijos priimti sprendimą pagalbos kaimyninei šaliai nesuteikti." (iš 15min lt straipsnio: www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/teisingumo-viseministras-sustabdeme-teisines-pagalbos-teikima-baltarusijai-56-163624

"Sąskaitos, apie kurias Baltarusijai buvo suteikta informacija, yra SEB ir DnB NORD bankuose." (iš kito 15min lt straipsnio: www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/garsiam-baltarusijos-zmogaus-teisiu-gynejui-del-lietuviu-suteiktos-informacijos-gresia-7-metai-nelaisves-56-163626.

Anot T.Vaitkevičiaus, Teisingumo ministerija gavo  „DnB Nord" ir „SEB" užkausą dėl A.Beliackio banko sąskaitų duomenų suteikimo Baltarusijai. Anot viceministro, Lietuva nematė požymių, kad ta informacija bus pasinaudota politiniais tikslais. Prašyme buvo nurodyta, kad Baltarusija informacijos prašo tam, kad galėtų išsiaiškinti įtarimus dėl mokesčių nemokėjimo. A.Beliackio banko sąskaita, kurios duomenų buvo prašoma, buvo asmeninė. Tad 11 lapų A.Beliackio banko sąskaitų dokumentų buvo pateikta Baltarusijai...Lietuvos atskleisti duomenys sudarė sąlygas ketvirtadienio vakarą suimti garsų Baltarusijos žmogaus teisių gynėją 48 metų A.Beliackį.Kaip skelbiama „Chartija '97" interneto puslapyje, žurnalistas ir teatro direktorius savo tinklaraštyje pranešė apie reidą „Viasna" žmogaus teisių centre. Ketvirtadienį Minske buvo sulaikytas šios organizacijos vadovas, teisių gynėjas, Tarptautinės žmogaus teisių federacijos viceprezidentas Alesis Beliackis (iš http://tiny.lt/6sxe3ab)

Netikiu, kad Teisingumo ministerijoje dirba dundukai. Akivaizdu, kad informaciją teikiantys tiek ministerijos klerkai, tiek politikai, tiek bankininkai žinojo, kam ir dėl ko duoda tą info, ir puikiai suprato, kuo tai baigsis tam rezistentui.

Todėl turėtų atsistatydinti Teisingumo ministras ir tų bankų Lietuvoje, kurie Baltarusijos saugumui tiesiogiai suteikė informaciją, vadovai.


2 komentarai:

Naglis Puteikis rašė...

Skandinavijos bankų elgesys Lietuvoje - arogantiškas, pasipūtęs. Pažiūrėčiau, per kiek valandų juos uždarytų nepasipūtę, dviračiais į darbą važinėjantys Skandinavijos politikai, jei tie bankai suteiktų kam nors info apie piliečių sąskaitas be teismo sprendimo (šiuo atveju taip ir buvo). Arba pradėtų imti iki 3 Lt už pensininko atliekamą pavedimą už komunaline paslaugas. Lt politikų todėl ir nemėgsta, nes jie beveik visada gina stipresniuosius (šiuo atveju - bankus) nuo įstatymo laikymosi ir nuo teisėtų bei teisingų pensininkų ir kitų silpnesnių visuomenės narių. Skandinavijos politikai elgiasi atvirkščiai - populistiškai, kaip Jūs išsireiškėte, todėl ten lygybės, laisvės ir laimės indeksai nepalyginamai aukštesni , nei LT.

Naglis Puteikis rašė...

Kviečiu nutraukti sutartis su SEB bei DnbNord bankais ir atstatydinti Teisingumo ministrą
Skandinavijos bankų ir Laisvosios rinkos instituto auklėtinių, dabar dirbančių Teisingumo ministerijoje elgesys Lietuvoje - arogantiškas, pasipūtęs. Pažiūrėčiau, per kiek valandų jiems aplaužytų ragus ir atstatydintų nepasipūtę, dviračiais į darbą važinėjantys Skandinavijos politikai, jei tie bankai suteiktų kam nors informaciją apie piliečių sąskaitas be teismo sprendimo (šiuo atveju taip ir buvo).
Arba pradėtų imti iki 3 Lt už pensininko atliekamą pavedimą per jų banką už komunalines paslaugas.
Lt politikų todėl ir nemėgsta, nes jie beveik visada gina stipresniuosius nuo įstatymo laikymosi (šiuo atveju Teisingumo ministerija netiesiogiai, bet aršiai gina Baltarusijos spec.tarnybas ir bankus) ir nuo teisėtų bei teisingų pensininkų ir kitų silpnesnių visuomenės narių.
Skandinavijos politikai elgiasi atvirkščiai, todėl ten lygybės, laisvės ir laimės indeksai nepalyginamai aukštesni , nei LT.
Šis įvykis vaizdžiai parodė, kur nueina teisė be moralės. Beje, taip, kaip pasielgė Laisvosios rinkos instituto išauklėta Teisingumo ministerija, elgiasi ir labai žymi dalis Lietuvos teisėjų ir prokurorų: dvigubi standartai, meldimasis stipresniam, silpnųjų paniekinimas ir sutriuškinimas taip vadinamos teisinės technikos mechanizmais.
Raginu atstatydinti (kreipimais, raštais, piketais, mitingais) Teisingumo ministrą ir kitus šio negražios istorijos veikėjus iš Teisingumo ministerijų ir SEB bei DnbNord bankų.
Nutraukiu sutartis su šiais bankais ir raginu kitus pasielgti taip pat.