2011-08-26

PIRMIEJI VISUOMENINIŲ PROTESTŲ REZULTATAI – sugrąžins turėklus krantinėse

Fotografijoje  - mitingas Palangoje prieš nesaugius ir nelegalius atrakcionus, priekyje – klaipėdiečiai ir jų plakatai.

Pagaliau piketai ir mitingai pabudino valdžią – gal sugražins į vietą neteiėtai išmontuotus turėklus Dangės krantinėse (gal ir Palangos nesaugius ir nelegalius atrakcionus kitą savaitę pavyks sustabdyti?):

www.ve.lt/naujienos/lietuva/vakaru-lietuva/krantiniu-projektuotojai-siulo-kompromisa-622190/  - http://tiny.lt/mpc9nb

http://klaipeda.diena.lt/naujienos/miestas/danes-krantiniu-projektuotojai-siulo-jas-aptverti-372788  - http://tiny.lt/8vzv8c2

www.15min.lt/naujiena/miestas/klaipeda/danes-krantinems-meta-gelbejimo-rata-43-166683 - http://tiny.lt/euyu2

Nukrisk prie jūros kranto arba nuo to kranto - nei prigersi, nei susikulsi, nei galvą susitrenksi. O kai nukrisi Dangės upėje nuo 2-3 metrų tamsoje į vandenį, trinktelsi į rąstą ar pontoną ir neturėsi net už ko užsikabinti, jei dar turėsi sąmonę, va tada pamatysite, kuo tai skiriasi nuo jūros kranto linijos. Čia aš tiems, kurie sako, kad jei statysim turėklus palei Dangės krantinę, tai tada ir aukšta tvora iš spygliuotos vielos  reikia aptverti šaligatvius ir jūros krantą.

Tai tegul tie turėklų kritikai padaro darbą iki galo – jei jau nuo Dangės krantinių nupjovė turėklus, nes „negražu" , reikia „priėjimo prie vandens", „žiopliai tegul patys saugosi" „jei vaikai įkris, tai tėvai kalti bus", „tegul girtuokliai skęsta – negaila" , tai nupjaukite ir nuo tiltų ir balkonų-  bus gražu ir žioplių bei išsiblaškėlių Lietuvoje smarkiai sumažės.

Yra tokių vietų, kur pačia galvoti reikia, bet kai stačia praraja 3 metrai, tai nesulyginama su nuolaidžiu šlaitu link tvenkinį ar kūdrą. Bet jei į tvenkinį  skardis - tai privalu aptverti, kadangi anglai tveria net ir nestačiu šlaitu link vandens telkinių, tai ten l.mažai vaikų nuskęsta, o mes netveriame - tais skęsta daug.

Lozungas „skęstančiųjų gelbėjimas yra pačių skęstančiųjų reikalas" buvo vykdomas TSRS ir tebėra vykdomas Klaipėdoje (nors projekte yra numatyti turėklai, bet pažeidžiant įstatymus netaisant projekto įstatymo nustatyta tvarka savivaldybės tuometinių vadovų nurodymu dėl to , kad „negražu" vietoj jų buvo įrengti kuoliukai su virvelėmis. Nuo jų nukritę u\žsumušę toje pačioje vietoje per Jūros šventę du vyrai – 2010 ir 2011. Jų žūčių vietos yra per 20 metrų viena nuo kitos. Klaipėdos tuometinei valdžiai ir tos bei šios dienos prokurorams tos mirtys dzin – toliau tęsė senų turėklų nupjaustymą.

Pvz. Anglijoje darbų sauga, vaikų apsauga nuo nukritimų , skendimų - kaip diktatūrinėje valstybėje, bet pas juos beveik niekas atsitiktinai nežūna. O LT nevertinama žmonių gyvybė, todėl visi abejingi pradedant valdžia, baigiant visuomene, kuri rašo komentarus - "tegul girti krenta ir užsimuša -taip jiems ir reikia".

O kodėl Klaipėdoje NUKRYPO nuo projekto pašalindami turėklus  ir kur tuo metu buvo raštus apie ŠĮ ĮSTATYMO PAŽEIDIMĄ gavusios valdiškos įstaigos ir vietoj turėklų pridarė kažkokių kuoliukų su virvelėmis - tegul patys tarpusavyje aiškinasi ir tegul iš tų mistinių savivaldyės "užsakovų" (tuometinis meras?) tuos papildomus finansavimus ir išsiieško.

Tereikia vykdyti projektą - jame numatytos ne atitvarai, ne tvoros, o TURĖKLAI. Todėl nereikia jokių PAPILDOMŲ pinigų.

1 komentaras:

Naglis Puteikis rašė...

PIRMIEJI VISUOMENINIŲ PROTESTŲ REZULTATAI – sugrąžins turėklus krantinėse
Fotografijoje - mitingas Palangoje prieš nesaugius ir nelegalius atrakcionus, priekyje – klaipėdiečiai ir jų plakatai.
Pagaliau piketai ir mitingai pabudino valdžią – gal sugražins į vietą neteisėtai išmontuotus turėklus Dangės krantinėse (gal ir Palangos nesaugius ir nelegalius atrakcionus kitą savaitę pavyks sustabdyti?):
www.ve.lt/naujienos/lietuva/vakaru-lietuva/krantiniu-projektuotojai-siulo-kompromisa-622190/ - http://tiny.lt/mpc9nb
http://klaipeda.diena.lt/naujienos/miestas/danes-krantiniu-projektuotojai-siulo-jas-aptverti-372788 - http://tiny.lt/8vzv8c2
www.15min.lt/naujiena/miestas/klaipeda/danes-krantinems-meta-gelbejimo-rata-43-166683 - http://tiny.lt/euyu2
Nukrisk prie jūros kranto arba nuo to kranto - nei prigersi, nei susikulsi, nei galvą susitrenksi. O kai nukrisi Dangės upėje nuo 2-3 metrų tamsoje į vandenį, trinktelsi į rąstą ar pontoną ir neturėsi net už ko užsikabinti, jei dar turėsi sąmonę, va tada pamatysite, kuo tai skiriasi nuo jūros kranto linijos. Čia aš tiems, kurie sako, kad jei statysim turėklus palei Dangės krantinę, tai tada ir aukšta tvora iš spygliuotos vielos reikia aptverti šaligatvius ir jūros krantą.
Tai tegul tie turėklų kritikai padaro darbą iki galo – jei jau nuo Dangės krantinių nupjovė turėklus, nes „negražu“ , reikia „priėjimo prie vandens“, „žiopliai tegul patys saugosi“ „jei vaikai įkris, tai tėvai kalti bus“, „tegul girtuokliai skęsta – negaila“ , tai nupjaukite ir nuo tiltų ir balkonų- bus gražu ir žioplių bei išsiblaškėlių Lietuvoje smarkiai sumažės.
Yra tokių vietų, kur pačia galvoti reikia, bet kai stačia praraja 3 metrai, tai nesulyginama su nuolaidžiu šlaitu link tvenkinį ar kūdrą. Bet jei į tvenkinį skardis - tai privalu aptverti, kadangi anglai tveria net ir nestačiu šlaitu link vandens telkinių, tai ten l.mažai vaikų nuskęsta, o mes netveriame - tais skęsta daug.
Lozungas „skęstančiųjų gelbėjimas yra pačių skęstančiųjų reikalas“ buvo vykdomas TSRS ir tebėra vykdomas Klaipėdoje (nors projekte yra numatyti turėklai, bet pažeidžiant įstatymus netaisant projekto įstatymo nustatyta tvarka savivaldybės tuometinių vadovų nurodymu dėl to , kad „negražu“ vietoj jų buvo įrengti kuoliukai su virvelėmis. Nuo jų nukritę užsimušę toje pačioje vietoje per Jūros šventę du vyrai – 2010 ir 2011. Jų žūčių vietos yra per 20 metrų viena nuo kitos. Klaipėdos tuometinei valdžiai ir tos bei šios dienos prokurorams tos mirtys dzin – toliau tęsė senų turėklų nupjaustymą.
Pvz. Anglijoje darbų sauga, vaikų apsauga nuo nukritimų , skendimų - kaip diktatūrinėje valstybėje, bet pas juos beveik niekas atsitiktinai nežūna. O LT nevertinama žmonių gyvybė, todėl visi abejingi pradedant valdžia, baigiant visuomene, kuri rašo komentarus - "tegul girti krenta ir užsimuša -taip jiems ir reikia".
O kodėl Klaipėdoje NUKRYPO nuo projekto pašalindami turėklus ir kur tuo metu buvo raštus apie ŠĮ ĮSTATYMO PAŽEIDIMĄ gavusios valdiškos įstaigos ir vietoj turėklų pridarė kažkokių kuoliukų su virvelėmis - tegul patys tarpusavyje aiškinasi ir tegul iš tų mistinių savivaldyės "užsakovų" (tuometinis meras?) tuos papildomus finansavimus ir išsiieško.
Tereikia vykdyti projektą - jame numatytos ne atitvarai, ne tvoros, o TURĖKLAI. Todėl nereikia jokių PAPILDOMŲ pinigų.

Mitingų rezultat:bus sugrąžinti neteisėtai nuimti turėklai krantinėse.Gal taip sustabdysim ir neleg/nesaug.atrakcionus:http://tiny.lt/6y2mr83