2013-11-13

Kaip įtikinti Seimą ir Prezidentę, kad spec.tarnybų ir prokuratūros vadai, bei viederiški teisėjai, turi laikytis įstatymų ir vakarietiškos kultūros?

N.P.: gaunu klausimų dėl savo komentarų, pvz.:
"p. Nagli - ką Jūs, kaip seimo narys padarėte, kad taip nebutu, be sio rasinejimo delfyje? klausimas konkretus, todel noretusi konkretaus atsakymo? Jus asmeniskai, ka padarete be to, kad cia ivardinate kas jums nepatinka? konkretus klausiams, tad noretusi konkretaus atsakymo."
arba:
"Nagliau, o kai teisėsaugininkai taip elgiasi prieš ne žurnalistus, Jūsų komentaru kažkaip nemačiau, straipsnių irgi, ir šiaip BNS ir Jus buvote ramus. Sėkmes galvojant ką ir už ką Jus dirbate".

N.P.: įveskite į googlį mano pavardę ir sąvokas "policija, teisėsauga, smurtas, Ramanauskienė, buožė, daužyti, spardyti, atmušti inkstą" - bus šimtai publikacijų bei komentarų, kuriuos nuolat rašau apie teisėsaugos smurtą prieš silpnesnius. Turtingų ir įtakingų jie bijo, o pažeminimą, kurį patiria dėl tos baimės, išlieja ant negalinčių apsiginti. Už tokius komentarus ir viešus pasisakymus dukart svarstytas Seimo etikos komisijoje, ne kartą man TV laidų, kur apie tai kalbėjau, pertraukų metu man grasino policijos vadai, pvz. Lančinskas, Vilniaus operatyvininkų vadas grasino tiesoginiame eteryje LRT, Seimo etikos sargai skyrė įspėjimus ir t.t.
Beje, dalyvavau nemažai teismų posėdžių, stengdamasis dalyvavimu palaikyti nukentėjusius nuo spec. tarnybų ir prokuratūros žiaurybių. Gaila, kad kol kas dauguma teisėjų palaiko jėgos struktūrų smurtą.
Nuo pat tapimo Seimo nariu 2011 rugsėjo mėn.siekdamas pakeisti Seimo teigiamą požiūrį į LT teisėsaugą kaip į šventą ir neliečiamę šventą karvę rengiau spaudos konferencijas apie teisėsaugos smurtą, pasisakiau apie tai daugybėje TV laidų, rašiau straipsnius apie konkrečius teisėsaugos smurto atvejus, dalyvavau Antikorupcijos komisijos veikloje tiriant teisėsaugos ir spec.tarnybų atliekamus įstatymų pažeidimus ir visą šią informaciją teikiau Seimo nariams, kad jie balsuotų už parlamentinės kontrolės stiprinimą teisėsaugai.
Deja, kaip ir aname Seime , taip ir šitame daugiau nei pusė Seimo narių vis dar remia antiįstatyminę, antidemokratinę spec.tarnybų ir prokuratūros veiklą ir tokios įstatymo pataisos nuolat atmetamos. Beje, Seimo nariai, gindami antivakarietiškos kultūros LT jėgos struktūras, pasiremia teisės dėstytojų argumentacija, kad su teisėsauga Lietuvoje viskas yra labai gerai, o politikai jokiu būdu negali kištis, kad nesugadintų tokio puikaus teisėsaugos darbo.
Tuo naudojasi spec.tarnybos ir prokuratūra ir su kiekvieną kart jų antidemokratiniai, antikonstituciniai ir smurto prieš vaikus, senukus, moteris, o dabar jau ir prieš žurnalistus vis intensyvėja.
Be to, ne tik Seimas, su kurio pritarimu skiriami tokie žiaurūs ir antieuropietiškai nusiteikė jėgos struktūrų vadovai skiriami, bet ir Prezidentė, kuris tokius brutalios jėgos mėgėjus skiria į šias pareigas gavusi Seimo pritarimą, deja ir ji toleruoja tokį teisėsaugos ir spec.tarnybų smurtą ir įstatymų pažeidinėjimą.
Kaip dar įtikinti Seimą ir Prezidentę, kad spec.tarnybų ir prokuratūros vadai, bei viederiški teisėjai, kurie paleidžia mafijozis už juokingą užstatą, bet milžiniška jėga brutaliai užgriūna silpnesnius, turi laikytis įstatymų ir Vakarų Europos teisinės kultūros, kuri numato pagarbą žmogaus teisėms?

Komentarų nėra: