2013-11-03

Tikroji-mažoji savivalda sustabdytų ne tik alkoholizmo plitimą, bet išspręstų ir kitas Seimų ir Vyriausybių apleistas kasdienes problemas.

Tikroji-mažoji savivalda sustabdytų ne tik alkoholizmo plitimą, bet išspręstų ir kitas Seimų ir Vyriausybių apleistas kasdienes problemas.
Alytaus rajone po savanoriško gydymosi atkrenta- vėl girtauja po dviejų metų trečdalis bandžiusių išsigydyti nuo priklausomybės alkoholiui. Tai labai mažai, turint omenyje, kad visa programa rajonui metams tekainuoja keliolika tūkstančių litų, tad jei dar vienas rajonas prisijungs, tai netrukus taip darys visos savivalsybės ir taip bus išgelbėti tūkstančiai žmonių. Galima įsivaizduoti, kad jei Lietuvoje būtų tikroji - žemutinė savivaldos grandis ir žmonės tiesiogiai rinktų seniūnus ir seniūnijų tarybas, tai kiek kiltųir būtų greitai realizuota tokių puikių iniciatyvų, kaip pvz.ši:

"Idėją finansiškai padėti iš alkoholizmo liūno norintiesiems išsikapstyti pasiūlė Paįstrio seniūnas Virginijus Šležas. Jis teigė, kad kaimuose nemažai smarkiai geriančių žmonių su Savivaldybės pagalba galėtų atsitiesti. „Tokie gyventojai neturi pinigų susimokėti už gydymą. Eiti pas šeimos gydytoją, iš jo gauti siuntimą pas psichiatrą, iš pastarojo – siuntimą į Priklausomybės ligų centrą jiems yra neįmanoma misija. Jeigu seniūnijos paskatintų ieškoti pagalbos, o Savivaldybė paremtų – jie gydytųsi", – mano seniūnas. V. Šležas neseniai vienai penkių vaikų motinai, iš kurios dėl girtavimo laikinai buvo paimtos atžalos (mažiausiam – vos kelios savaitės), pats davė pinigų gydytis nuo priklausomybės alkoholiui. Moteris jau porą mėnesių gyvena blaivi, seniūnija jai padėjo susigrąžinti vaikus."
http://www.delfi.lt/news/daily/health/kaip-kaimo-varguolius-gydys-nuo-alkoholizmo.d?id=63134130

Komentarų nėra: