2013-11-04

Lietuvą ir toliau valdo kažkoks būrelis žmonių, susibūrusių ar besilankančių Prezidentūroje?

Konservatorių frakcijos narys Naglis Puteikis apie „Snoras Media" akcijų pardavimą ir skolų nurašymą turi tvirtą nuomonę.
„Aš kadaise dirbau „Klaipėdos laivų remonto" direktoriumi ir žinau, ką reiškia skolų pirkimas ir pardavimas. Kai matau tokius banko administratoriaus veiksmus, kyla didžiulė nuostaba. Juk ta skola yra labai perspektyvi, ją tikrai galima atgauti, nes „Lietuvos ryto" koncerno galimybės tikrai tai leidžia. Aš nemanau, kad patyręs administratorius už kyšį rizikuotų savo tarptautine reputacija. Manau, kad čia tęsiasi žaidimai, nuo kurių ir prasidėjo „Snoro" uždarymo istorija, kurioje ryškiausią vaidmenį vaidino S.Daukanto aikštėje susibūrusi komanda ir Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas. Vyksta kažkokie žaidimai, kurių galios centras yra ne ekonomika, ne teisė, o Prezidentūra, kuri prašė „Lietuvos ryto", kad nekritikuotų. Kai to nepavyko pasiekti, viena iš „Snoro" puolimo priežasčių ir galėjo būti bandymas užčiaupti „Lietuvos rytą". O skolos nurašymas galbūt yra bandymas susitarti su „Lietuvos rytu", kad jis prezidentės nekritikuotų arba kritikuotų švelniai.
Tačiau toks skolos nurašymas yra kriminalinis veiksmas. Toks slaptas „Snoro" administratoriaus darbas pažeidžia gero tono taisykles, gero socialaus verslo taisykles, neatitinka Lietuvos valdžių deklaruojamos skaidrios politikos principų. Piliečiams už nugarų yra sukčiaujama, nurašant 10 mln. litų neteisėtai. Dėl to nukenčia Lietuvos biudžetas, ypač vargšės pensininkės, kurios įsigijo sertifikatus. O joms administratorius pasakys: atleiskite, neturiu pinigų, nes nurašiau neva beviltiškas skolas", - dėstė N.Puteikis.
Seimas - bejėgis
Pasak N.Puteikio, daug ką parodo ir tai, kad Generalinė prokuratūra, prieš savaitę iš Seimo Antikorupcijos komisijos gavusi prašymą pradėti tyrimą dėl „Snoras Media" skolų nurašymo, tyli.
„Susidaro įspūdis, kad Lietuvą ir toliau valdo ne teisė, ne ekonomika, o kažkoks būrelis žmonių, susibūrusių ar besilankančių Prezidentūroje. Tas būrelis, manau, neleidžia generaliniam prokurorui pradėti tyrimo", - sakė Seimo narys.
N.Puteikis tvirtino, kad šiuo metu Seimas yra bejėgis ir visų „Snoro" istorijos peripetijų tikrai neišsiaiškins.
„Jokios laikinosios komisijos nebepadės. Dabar įstatymai padaryti tokie, kad prezidentės teikimu paskirtų pareigūnų negalima nušalinti. Prezidentui, Seimo nariui galima surengti apkaltą, o minėtiems pareigūnams - ne. Įstatymų kamuolys toks padarytas, kad Seimas yra bejėgis. Tačiau Seimas pats yra kaltas, Seimas pats sukūrė tokius įstatymus ir pats pritarė tokioms kandidatūroms. Juk niekas su šautuvu nestovėjo", - tvirtino N.Puteikis.
--
Naglis Puteikis
www.puteikis.lt; tel. 8-652-76250
www.facebook.com/puteikis

Komentarų nėra: