2015-05-05

Ar vėl nesuveikė skambinančiojo pagalbos numeriu 112 buvimo vietos nustatymas, po kurio žuvo mama su 3 mažamečiais vaikais?

Paklausimas VRM-ui: 
Perskaičiau žemiau pateiktą citatą ir norime sužinoti - ar teisingai supratau, kad 112 sistema, į kurią investuota dešimtys ar šimtai mln.Lt vėl nesuveikė - vėl neparodė skambinančio buvimo vietos (kaip ir sudegintos bagažinėje merginos Dembavoje, Panevėžio raj.)?, nes čia rašoma: "Operatorius toliau bandė išsiaiškinti tikslią vietą, tačiau nesėkmingai. Vėliau pokalbis su skambinančiąją nutrūko" Informuokite taip pat, iš kokio operatoriaus skambinta?

"18.07 val. bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 paskambino moteris, kuri nurodė, kad dega. Pranešėja šaukė ir kalbėjo nerišliai. Atsiliepęs į skambutį Bendrojo pagalbos centro Alytaus skyriaus darbuotojas bandė išsiaiškinti tikslią įvykio (nelaimės) vietą, tačiau skambinančioji nurodė tik Alytaus rajoną, kaimo pavadinimą ištarė nerišliai. Operatorius toliau bandė išsiaiškinti tikslią vietą, tačiau nesėkmingai. Vėliau pokalbis su skambinančiąją nutrūko";
Šiame LRT Panoramos siužete taip pat abejojama, ar buvo nustatyta skambinančios buvimo vieta:

Komentarų nėra: