2015-05-24

Rinkimams besiruošiantis N.Puteikis: išvarykime azijinę kultūrą iš Lietuvos

N.P.: to junginio, kurį kuriant aš prisidedu, „vėliavos", šūkiai ir lozungai labiausiai atitinka Socialdemokratų sąjungos, Centro partijos, Krikščioniškosios demokratijos partijos narių, buvusių ir esamų politikų pažiūras – tai socialinis solidarumas, vargstančių, kenčiančių užjautimas ne žodžiais, o darbais. Valstybė turi pasirūpinti tais, kurie patys negali savimi pasirūpinti", – tęsė politikas. Pasak jo, vienintelis būdas tai padaryti – progresniai mokesčiai, kuriuos moka „daug uždirbantys valstybės tarnautojai, teisėjai, Konstitucinio Teismo teisėjai, valstybės įmonių direktoriai". „Jeigu mes įvestume papildomą didesnį tarifą tiems, kurie uždirba daugiau negu 3 tūkstančius litų senais pinigais, mes galėtume perskirstyti per biudžetą gerokai daugiau ir užtektų pinigų ir medikams, ir policininkams, ir medicinos seselėms, švietimui ir socialinėms pašalpoms. Tai ir siūlo mano minėtos trys partijos. O liberalai, TS-LKD ir Socialdemokratų partija siūlo Kirgistano, Tadžikistano modelį, kur kuo daugiau uždirbi, tuo mažesnius mokesčius moki", – aiškina jis.


N. Puteikio teigimu, nors tiek kairiųjų, tiek dešiniųjų ekonomistai aiškina, kad jei valstybė per biudžetą perskirsto mažiau negu 40 proc. BVP, ji neturi pakankamai lėšų, kad pasirūpintų mokytojais, policininkais, medikais. „Lietuva perskirsto tik 28 proc. BVP, net bulgarai su rumumnais perskirsto daugiau, bet nei kairiosios nei dešiniosios partijos neturi politinės valios pakelti jį iki Europos Sąjungos (ES) standartų. „Mes sieksime, kad per biudžetą būtų perskirstoma bent 32 proc. BVP., nors ES vidurkis yra apie 35 proc. To sieksime padidindami mokesčius Seimo nariams, teisėjams, valstybės įstaigų vadovams, kitiems nomenklatūrininkams – siūlysime, kad tiems, kurie į rankas gauna daugiau kaip 3 tūkst. litų senais pinigais, mokesčių tarifas šią sumą viršijančiai atlyginimo daliai būtų padidintas iki 30 proc.", – sakė jis. Politikas pridūrė, kad visai nesvarbu, kuriai partijai priklauso ar nepriklauso tie, kurie eis kartu su juo: „Mūsų šūkis galėtų būti „Išvarykime azijinę kultūrą iš Lietuvos". Svarbiausia vertybės, tos programinės nuostatos, kurias mes atnešime kiekvienam rinkėjui į namus".


Visą straipsnį galite rasti http://balsas.tv3.lt/naujiena/834410/rinkimams-besiruosiantis-naglis-puteikis-isvarykime-azijine-kultura-is-lietuvos

Komentarų nėra: