2020-11-01

DĖLSAVIVALDYBIŲ PRAKTIKOS UŽUOT NAUDOJUS JŲ TEISININKUS SAMDYTI BRANGIAUSIAS ADVOKATŲ KONTORAS

Teisingumo ministerijai

Finansų ministerijai

Valstybės kontrolei


2020 11 01

 

DĖL SAVIVALDYBIŲ PRAKTIKOS UŽUOT NAUDOJUS JŲ TEISININKUS SAMDYTI BRANGIAUSIAS ADVOKATŲ KONTORAS

 

Lazdijų savivaldybė prieš viešą interesą ginantį vyr. architektą R. Vyšniauską jo papeikimo byloje nusamdė brangiausią advokatų kontorą "Ellex Valiunas – apie tai citata iš žinių portalo žemiau.

Kodėl savivaldybė taip daro? Todėl, kad net laimėjus prieš savivaldybę, ji gali auką labai nuskurdinti. Nes dalis teisėjų, naudodamiesi tuo, kad gyventojai renka į Seimą partijas, kurių atstovai KATEGORIŠKAI PRIEŠINASI TARĖJŲ SUGRĄŽINIMUI Į TEISMUS, silpnesnę bylinėjimosi pusę tarsi apgina, bet priteisia jiems sumokėti stipresnės pusės patirtas advokatų išlaidas. Auka teismą lyg ir laimi, bet turi sumokėti MILŽINIŠKAS neva pralaimėjusios pusės advokatų išlaidas.

Priminsiu, kad Ričardas Vyšniauskas, būdamas Lazdijų vyr. architektu ir gindamas viešą interesą nederino milžiniško saulės jėgainės parko viename sklype, nes Aplinkos ministerijos  teisės aktuose nurodyta, kad nuo tam tikro ploto reikia keisti žemės ūkio paskirtį į kitą paskirtį - tik tada galima didžiulius žemės plotus uždengti saulės panelėmis. Savivaldybės administracijos direktorė  - LVŽS atstovė, jį vertė derinti, jis nesutiko, tada suorganizavo pirmą nuobaudą, paskui bandė organizuoti antrą.

Bendromis R. Vyšniausko ir jį remiančių žmonių  pastangomis apskundėme teismui jo pirmąjį papeikimą. Tada savivaldybė nusamdė bene brangiausią Lietuvoje advokatų kontorą, kuri užsiiminėja iš esmės tik milijoniniais sandoriais - "Ellex Valiunas".

 

Pacituosiu ką apie tai rašo žiniasklaida:

Pasamdė brangiausius advokatus.  R. Vyšniauskas apskundė teismui jam skirtą griežtą papeikimą ir prašė teismo jį panaikinti kaip nepagrįstą.  Tada Lazdijų rajono savivaldybės vadovai prieš R. Vyšniauską metė sunkiąją teisinę artileriją. Teismui įrodyti, jog griežtas papeikimas R. Vyšniauskui buvo paskirtas pagrįstai, buvo pasitelkta viena iš brangiausių advokatų kontorų Lietuvoje (pavadinimas redakcijai žinomas – N.P.: tai „Ellex Valiunas"  - Ellex Valiunas" yra aukščiausios kokybės teisines paslaugas teikiančios ir didžiausios – per 200 teisininkų Baltijos šalyse jungiančios – advokatų kontorų „Ellex" ). Šios profesionalios, bet brangiai kainuojančios kontoros advokatai teismuose gina didžiausias Lietuvos ir užsienio įmones, ten ginčijami milijoniniai sandoriai ir sprendžiamos kitos su aukštuoju teisiniu pilotažu susijusios bylos.

Lazdijų rajono savivaldybė su šia teisine firma sudarė teisinio konsultavimo sutartį, kuri įvertinta beveik 10 tūkst. eurų. Vienos valandos konsultacija su PVM kainuoja beveik 200 eurų. Ir tai tik už savivaldybės konsultavimą, kovojant prieš R. Vyšniauską teisme.

Galima tik numanyti, koks didelis yra Lazdijų rajono vadovų noras atsikratyti R. Vyšniausku, kad negailima advokatams tokių įspūdingų rajono mokesčių mokėtojų pinigų.

http://dzukuzinios.lt/2020/10/pries-istatymu-pazeidimus-demaskavusi-architekta-valdzios-sunkioji-artilerija/

 

Prašome paaiškinti, ar tokia savivaldybių praktika teisėta, jei tesėta, siūlau ją keisti – taupyti valstybės ir savivaldybių biudžeto pinigus ir prašau pareikšti nuomonę apie tokį mano pasiūlymą.

Atsakymą prašau siųsti el. paštu.

Savivaldybės sutartį su „Ellex Valunas" pridedu.

 

Seimo narys Naglis Puteikis


Komentarų nėra: