2008-01-17

Atsinaujino Lietuvos krikščionių demokratų Klaipėdos skyriaus vadovybė


Jau esu rašęs apie dviejų partijų – TS ir LKDP planuojama susijungimą. Kitą savaitę turėsime progą aptarti šių partijų susijungimo reikalus Klaipėdos mieste, nes pas mus į svečius ateis vietiniai krikdemų lyderiai.
Jungtis visada smagiau, nei skirtis. Tikiu, kad dauguma abiejų partijų skyrių narių Klaipėdoje pereis į būsimą naują jungtinį skyrių, kuris pagal centrinių LKDP ir TS institucijų planus ir mūsų, vietinių norus, galėtų ir turėtų atsirasti iki 2008 m. Seimo rinkimų.
Iš anksto džiaugiuosi, kad aktyvių žmonių mūsų jungtiniame partijos skyriuje padaugės.
Ta proga pasižvalgiau informacijos apie svečius internete.
Įspūdis tikrai geras.
Ypač įdomu skaityti apie naująjį LKDP Klaipėdos m. skyriaus pirmininką Nerijų Čapą.
Nerijus labai neblogai pasirodė 2004 m. Seimo rinkimuose: nors užėmė tik 8-ą vietą Danės (Nr.19) vienmandatė apygardoje, tačiau tik 2 balsais atsiliko nuo „valstietės“ Aldonos Staponkienės, kuri be jokios abejonės disponavo keliasdešimt, jei ne kelis šimtus kartų didesniais finansiniais ir kitais resursais.
Nerijus vienmandatėje gavo 1040 balsus - 6.16% nuo galiojančių biuletenių , tuo tarpu jo partija šioje vienmandatėje – šešis kartus mažiau: 169 balsus (0.95% nuo galiojančių).
Lyginant rezultataus Lietuvoje N.Čapas gavo net 5 kart daugiau nei LKDP vidurkis per visą Lietuvą (1.37%).

Nerijus Čapas yra ir Lietuvos pasauliečių pranciškonų ordino nacionalinis ministras. Jis siekia tapti ir Kretingos katalikų parapijos diakonu (juo gali būti ir vedę vyrai). Tai nauja ne tik Klaipėdos, bet ir Lietuvos politikos padangėje, nors tai nieko nestebina Senojoje Europoje ar JAV.

Lietuvos krikščionių demokratų
Klaipėdos skyriaus valdybos informacija:

2007 m. lapkričio 18 d. Klaipėdoje vyko Lietuvos krikščionių demokratų Klaipėdos skyriaus ataskaitinė – rinkiminė konferencija, kurios metu buvo pristatyta kadenciją baigiančios skyriaus valdybos veiklos ir finansinė bei kontrolės komisijos ataskaitos ir išrinkti skyriaus valdymo organai – pirmininkas ir valdyba.
Skyriaus pirmininku išrinktas buvęs Lietuvos krikščionių demokratų Klaipėdos skyriaus vicepirmininkas Nerijus Čapas.
Valdybos nariais išrinkti – Marijus Juozas Eidukevičius, Airidas Vitkevičius, Deividas Tumosa, Nijolė Raudienė, Birutė Šilingienė, Antanas Matulionis, Remigijus Žiogas, Tomas Mauricas ir Irena Rezgevičienė.

Komentarų nėra: