2008-01-30

Po kiek monolitinės akcijos, ponai deputatai?

Klaipėdos valdžios pasakėlės rinkėjams

Ką jie dar suspės pabranginti?

Planuodama apmokestinti kvadratinį klaipėdiečio būsto metrą lietaus mokesčiu, praktiškai nesitardama su gyventojais dėl kiemų mokesčio grąžinimo ir labai skubėdama jį vėl įvesti, planuodama bene didžiausią vandens kainą dabartinė sena/nauja Klaipėdos valdžia išlieka nuosekli, nes ji tęsia darbus:
pradėjusi nuo mažiausios šilumos kainos Lietuvoje pavertimo didžiausia, ji toliau didina senų mokesčių auginimo ir naujų įvedimo apsukas.
Grėsmingai džiaugsmingi šūkiai skamba ir iš AB „Klaipėdos vanduo“ vadovų pusės: jie ruošiasi taip smarkiai modernizuoti vandens „tiekimo paslaugas“, kad jos, panašu, planuojamos taip pat padaryti kaip ir už šilumą pačiomis didžiausiomis Lietuvoje.
Tai tikrai originalus mūsų miesto garsinimo būdas.

Rinkėjams per veidą - "skiediniu"

Ta proga pasiskaičiau politikų pažadus prieš rinkimus.
Ir štai ką radau: Klaipėdos liberalcentristų rinkimų programos antrą punktą, kuris lietaus apmokestinimo ir kitų senu bei naujų mokesčių fone skamba itin egzotiškai:
„2. PRIEŠINSIMĖS MOKESČIŲ DIDĖJIMUI
Štai taip, juodu ant balto. Tiksliau - juodu ant geltono (tokios LICS spalvos). Arba dar tiksliau - skiediniu ant betono.
Ir jokios gėdos.

Didino, didina ir didins

Ir nieko čia nuostabaus, nes jų valdančiosios „Monolitinės koalicijos“ betoninio pagrindo – LiCS priešrinkiminė 2007 m. programa taip ir skamba: „Klaipėdos komanda. Tęsiam darbus“.
Va ir tęsia: didino, didina ir didins.
Jei taip ir toliau „tęs darbus“ ("skies skiedinį") ir tokiu būdu „priešinsis mokesčių didėjimui“ , tai tuoj liksim be kelnių.

Opiumas ar betonas liaudžiai?

Užtat beveik visi Klaipėdos biudžeto pinigai nukeliaus egzotiškų šalių medienai, kuria šiltinamos naujai betonuojamos Danės krantinės (VE 2008 01 30, Bulvaras: „Didieji Klaipėdos statybininkų draugai liberalcentristai vis braukia ašarą...“).
O LICS monolitinės vienybės pamatai ir toliau tvirtės.

Po kiek monolitinės akcijos, ponai Klaipėdos liberalcentristai?

Komentarų nėra: