2008-01-28

Stebuklas Klaipėdos gatvėse: jas barsto

Ar keičiant vadovus atsiranda tvarka?

Šįryt buvau priblokštas, nes 07.30 ryto važiuodamas plikšalos užpultomis gatvėmis mačiau mašiną, barstančią druską, ar smėlį, o gal abiejų mišinį.
Klaipėdoje tai tikrai džiugus įvykis. Ypač turint omeny, kad amerikoniškas mano automobilio termometras rodė lauke esant 370 pagal Farenheitą arba +2,70 Celsijaus.


Dešinėje: nesudėtingas prietaisas komunalinio ūkio problemoms Klaipėdoje spręsti: lengvas ir patogus smėlio barstytuvas lengvajam automobiliui. Naudojimo būdas - važiuoti atbulam kartu barstant smėlį ar druską. Šią produkciją galite užsisakyti supertiuning@klaipedos-savivaldybes-adminitracija.lt.


Anksčiau tokias atvejai prisiklausydavome savivaldybės administracijos aimanų ir kukčiojimų, kad temperatūra pliusinė, todėl nėra juridinio pagrindo reikalauti jas barstyti.

Gražbylystės vietoj darbų

Arba susipažindavomes su auksinėmis UAB „Specialusis autotransportas“ vadovų mintimis, kai juso bandydavo ta pati administracija prispausti:
"Mes nesame nei jūsų padalinys, nei jūs esate akcininkai. Bendravimas turi būti šiek tiek kitoks", - reaguodamas į uostamiesčio valdininkų pastabas dėl prasto gatvių valymo žiemą Savivaldybės administraciją vakarykščiame [N.P.: 2007 10 16] Ekstremalių situacijų valdymo centro posėdyje auklėjo naujasis UAB "Specialus autotransportas" generalinis direktorius (dienraštis „Vakarų ekspresas“).
„Mentalitetas Klaipėdoje yra keistas. Mes nesame ... savivaldybės skyrius, ... kad duotume ataskaitas. „Specialus autotransportas“ yra privati įmonė, kuri dirba su jumis sutartiniais pagrindais“, – savivaldybės darbuotojai I.Šakalienei atrėžė O.Anapolskis (dienraštis „Klaipėda“).

Mažiau vadovų, daugiau barstytuvų

Nesenai O.Anapolskis buvo atleistas.
Šiandieniniai barstytuvas gatvėje leidžia spėti, kad arogantiško ir nesusitvarkančio vadovo pakeitimas miestiečiams buvo naudingas.
Atleidus pavaduotojus ir departamentų vadovus, gatvėse greičiausiai šių barstytuvų atsirastų dar daugiau.
Gal laikas ir savivaldybei pagalvoti, ar nepabandžius šito senas kaip pasaulis, bet labai naudingo būdo spręsti problemas, ypač ten, kur jos metų metais nesisprendžia? Pvz. Miesto ūkio departamente.

Foto kairėje: jei labai daug sniego Klaipėdos gatvėse, Jums padės nebrangus sniego surinktuvas. Šią produkciją galite užsisakyti mailto:neimanoimos-isspresti-problemos@klaipedos-savivaldybes-adminitracija.lt).


Tai gal atėjo laikas imtis tikrai efektingų priemonių?

Komentarų nėra: