2008-03-21

Streikuojančių Klaipėdos mokytojų komiteto susitikimas su Seimo nariu K.Čilinsku


Puiki pamoka politikams apie mokytojų problemas












Kairėje nuotraukoje: Klaipėdos streikuojančių mokytojų lyderė, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) Klaipėdos susivienijimo pirmininkė Laima Juknienė,
Eduardo Balsio menų gimnazijos mokytojų profsąjungos pirmininkės pavaduotojas Vytautas Saikauskas, Tėvynės sąjungos frakcijos Seime narys Kęstutis Čilinskas, TS Vakarų regiono vadybininkė Agnė Bilotaitė.

Šiandien, 2008 03 21 d. TS būstinėje dalyvaujant mūsų skyriaus aktyvui įvyko Klaipėdos mokytojų streiko komiteto, vadovaujamo Laimos Juknienės, susitikimas su Seimo nariu K.Čilinsku. Po valandos K.Čilinskas susitiko su Klaipėdos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos bei analogiškos TS frakcijos aktyvu, aptarė jiems rūpimus klausimus, ypač dėl galimybės bylinėtis su Rusija dėl žalos už trėmimus ir įkalinimus.












Smulkiau aptarėm įvairius teisinius streikuojančių mokytojų klausimus: kaip turi būti mokama už streiko dienas, kaip mokama streikuojančiam mokytojui, jei jis susirgo streiko metu, ar gali būti stabdomas streikas, ar gali būti ir kaip turi būti daroma jo pertrauka ir pan.

Dalyvavo ir vienos mokyklos vadovas. Pagal jo pateiktus klausimus supratau, kad savivaldybės Švietimo skyrius užsiima labai aktyvia "švietėjiška" veikla. Šis skyrius ugdymo įstaigų vadovus iš paskutiniųjų įtikinėja, kad jokių papildomų pinigų savivaldybėje nėra ir nebus, nes viską , kas susiję su švietimu, duoda tik Vyriausybė. O Klaipėdos savivaldybė tiesiog skursta, todėl nei švietimiečiams , nei socialininkams niekuo padėti negali. Tiesa, tokių aiškinimų "šviesoje" sunku paaiškinti, iš kur Vilniaus m. savivaldybė suranda papildomų pinigų savo mokytojams ir soc.rūpybininkams papildomai paremti.

Ar tuo, kad Klaipėdos miestas ir jo valdžia patys skursta, tiki patys "švietimiečiai" (turiu omeny savivaldybės tarnautojus) ir ugdymo įstaigų vadovai - nežinau.










Nuotraukoje dešinėje - TS frakcijos Klaipėdos m. taryboje narė Eugenija Odebrecht, TS kandidtas į Seimą Pajūrio rinkimų apygardoje, buvęs Palangos m. meras, dabar - Palangos m. tarybos narys Pranas Žeimys. Nuotraukoje kairėje - TS Klaipėdos m. skyriaus aktyvistai: "Smeltės" individualių namų bendrijos lyderis Evaldas Jurkevičius, choro "Aukuras" vadovas Alfonsas Vildžiūnas.

Bet kuriuo atveju reikės pravesti tiek Švietimo skyriui, tiek vadovams profilaktinį "apšviečiamąjį' darbą apie tuos Klaipėdos miesto sklypus, kuriuos praeitos ir esamos kadencijos tarybos dauguma išparduoda pusvelčiui, o kartais tiesiog dovanoja visokiems neva tai socialiai remtiniems verslininkams. Ir kuo tie verslininkai "remtinesni" ir "sportiškesni", tuo dažniau ten šmėkščioja Klaipėdos mero R.Taraškevičiaus kontroliuojama statybos firma UAB "Klaipėdos monolitas". Matyt, atsitiktinumai?

"Klaipėdos monolitas", sprendžiant iš paskutinių kontraktų, kurių vidutinė vertė - apie 20 milijonų Lt, pats galėtų paremti Klaipėdos mokytojus.

Šis susitikimas su streikuojančiais mokytojais man buvo labai naudingas, praktiškai pamoka, arba įvadas į specialybę, nes apie mokytojų problemas iki šiol turėjau gana miglotą supratimą. Manau tą patį - kad gera proga susipažinti su iki tol nepakankamai suprantamomis problemomis - šio jaukaus susitikimo metu jautė tiek Seimo narys, tiek būsimi mūsų skyriaus kandidatai į Seimą.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

„Pasilikite tuos 5 procentus sau! Dovanojame! Prisidėkite prie savo 6000 litų mėnesio kanceliarinėms išlaidoms!”, „Tik per mus jūs ten sėdite, mes už jus balsavome! Taip ir žinokitės, ateinančią kadenciją jūsų šituose Seimo rūmuose daugiau nebebus!” – į akis rėžė pedagogai su streikininkais pasikalbėti ir į juos pasižvalgyti išdrįsusiems politikams.

Anonimiškas rašė...

cia citata buvo is sito straipsnio Atgimime: http://www.delfi.lt/news/daily/education/article.php?id=16443548&com=1

Anonimiškas rašė...

Niekaip iscopinu: va is cia , verta pasakityti komentarus visiems poltikams:

www.delfi.lt/news/daily/education/article.php?id=16443548