2008-03-27

Aptiktos vienos didžiausių savavalių statybų Lietuvoje

Ar „Švyturys-Utenos alus“ ir AB „Klaipėdos mediena“ gerbia Lietuvos Respublikos įstatymus?

Jau rašiau, kad įtarėme, jog dvi garsios ir didelės bendrovės savivaliauja. Dėl to kreipėmės (čia pilnas tekstas su priedais) į atitinkamas institucijas.
Mūsų nuogąstavimai, deja, pasitvirtino.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos patikrinusi 13-os Klaipėdos miesto tarybos narių 2008 02 07 d. prašymą dėl savavalių statybų Klaipėdos mieste, nustatė, kad tarybos narių išdėstyti faktai pasitvirtino (2008 03 15 d. išvadų Nr. 10.4-100-kol).

Nustatyta, kad statytojo – UAB „Švyturys-Utenos alus“ sandėlis Šilutės pl. 71, Klaipėdoje pastatytas be statybos leidimo ir neturint patvirtinto detaliojo plano (statybos rangovas – UAB „Gelresta“).

Tai vienos didžiausių savavalių statybų Lietuvoje ir pagal plotą ir pagal aukštį.

Kitos didelės bendrovės - AB „Klaipėdos mediena“ nauja katilinė Liepų g. 68 , Klaipėdoje tai pat pastatyta be statybos leidimo ir neturint patvirtinto detaliojo plano.

Statybos inspekcija abiem pažeidėjams surašė Savavališkos statybos aktus, Statinio statybos sustabdymo aktus bei administracinio pažeidimo protokolus ir persiuntė juos nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismui.

Komentarų nėra: