2008-03-28

Savavalės statybos: „...niekas nebuvo daroma be valdžios žinios...“






Klaipėdoje - vienos didžiausių savavalių statybų Lietuvoje

Nuotraukose - UAB „Švyturys-Utenos alus“ savavališkai pastatytas sandėlis.

Apie šias savavales statybas rašiau anksčiau čia, nuotraukos ir tekstai čia ir čia.,

Vox Maris žinios: Klaipėdoje išaiškinta savavalė statyba:
AB "Klaipėdos mediena" atstovė Edita Urbonienė aiškina, kad „...visi žino, visi supranta, tik užtruko truputį miesto taryboje, niekas nebuvo daroma be valdžios žinios...“ (klausyti visą jos tekstą čia).

Klaipėdoje - vienos didžiausių savavalių statybų Lietuvoje
http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/article.php?id=16476907
http://www.alfa.lt/straipsnis/177618











Radijo stoties "Vox Maris" žinių tarnyba
2008 kovo mėn. 28 d. 10:32

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos, patikrinusi 13-os Klaipėdos miesto tarybos narių prašymą dėl savavalių statybų Klaipėdos mieste, nustatė, kad tarybos narių išdėstyti faktai pasitvirtino.

Nustatyta, kad statytojo – UAB „Švyturys-Utenos alus“ sandėlis Šilutės pl. 71, Klaipėdoje pastatytas be statybos leidimo ir neturint patvirtinto detaliojo plano (statybos rangovas – UAB „Gelresta“).

Pasak Klaipėdos miesto tarybos nario Naglio Puteikio, tai vienos didžiausių savavalių statybų Lietuvoje ir pagal plotą, ir pagal aukštį.

Kitos didelės bendrovės - AB „Klaipėdos mediena“ nauja katilinė Liepų g. 68 , Klaipėdoje tai pat pastatyta be statybos leidimo ir neturint patvirtinto detaliojo plano.

Statybos inspekcija abiem pažeidėjams surašė aktus dėl savavališkos statybos, Statinio statybos sustabdymo aktus bei administracinio pažeidimo protokolus ir persiuntė juos nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismui.


Komentarų nėra: