2008-03-12

Ministrui - auksinis paveldo griovėjo kūjelis (FOTO ir VIDEO)



Alternatyvinė kultūros paveldo komisija Barbaro ordiną įteikė Kultūros ministrui J.Jučui



VIDEO - žr. 2008 03 10 dienos „Panoramos“ įrašo šią vietą: nuo 03:07 min. iki 03:55 min.







Nuotraukoje - viena iš Alternatyvinės paveldo komisijos vadovių Rasa Kalinauskaitė teikia kultūros ministrui J.Jučui Barbaro ordino sertifikatą.


Fotografijoje - Kultūros ministras J.Jučas po alternatyvinių paminklosaugininkų bandymo įteikti jam Auksinį Barbaro-Paveldo griovėjo kūjelį.


Alfa.lt 2008-03-10 13:41 reportažas apie šį įvykį - Vytenė Stašaitytė: (Paskutinė pilnakraujė Seimo sesija prasidėjo kumščiavimusi):



Visoje Lietuvoje pirmadienį švenčiant laisvadienį Seimas susirinko į pirmąjį pavasario sesijos plenarinį posėdį. ...

Pasitiko protestuojantys visuomenininkai

Piliečių atstovai irgi pasinaudojo proga įgelti politikams – kultūros paveldo griovimu susirūpinę neformalaus judėjimo atstovai Seimo salės prieigose pasitiko politikus su plakatais ir simboliniu platuku.
„Kuršių nerija: už kiek, premjere“, – klausė plakatas su premjero G. Kirkilo ir naujojo aplinkos apsaugos ministro atvaizdais. Visuomenės atstovai norėjo plaktuką ir gėlių įteikti premjerui, bet jis prasmuko nestabtelėjęs.

Gėlių ir pokalbio su protestuojančiais menininkais neišvengė kultūros ministras liberalcentristas Jonas Jučas. Visuomenininkai ant politiko dantį griežia dėl verslui, o ne paveldui simpatizuojančios vykdomos politikos.



Nuotraukose Alternatyvinės kultūros paveldo komisijos aktyvistai: Judėjimo „Už Lietuvą be kabučių“ pirmininkė Rasa Kalinauskaitė, Pilaitės bendruomenės pirmininkė Janina Gadliauskienė, kino režisierius Vytautas Damaševičius (paminklosauginio pogrindžio slapyvardis „Poma“).




Komentarų nėra: