2009-04-30

Ar galima suderinti verslą ir politiką

Straipsnio fotonuotrauka: ILIUZIJA. Milijonierė politikė Eugenija Odebrecht, kurios kavinės ir restoranai garsėja aukštomis kainomis, neabejoja, kad atleidus ją nuo pusės nekilnojamojo turto mokesčio duos nemažą naudą Klaipėdos senamiesčiui. Viliaus Mačiulaičio nuotr.

Politikai užjautė politikę - milijonierę

Darius ČIUŽAUSKAS, "Respublika" 2009 m. Balandžio 24 d.

Klaipėdos miesto tarybos nariai vakar ištiesė pagalbos ranką "skurstančiai" savo kolegei Eugenijai Odebrecht. Turtingiausios uostamiesčio politikės, kurios turtas vertinamas daugiau nei 6 milijonais litų, komercinė firma atleista nuo pusės nekilnojamojo turto mokesčio.

Vakar uostamiesčio taryba pritarė sprendimui savivaldybės biudžeto sąskaita nuo nekilnojamojo turto mokesčio už praėjusius metus atleisti keturis juridinius asmenis - vieną individualią įmonę, dvi bendrovės ir vieną komercinę firmą.

Teigiama, kad nors miesto biudžetas dėl šio sprendimo ir negaus 10 593 litų pajamų, tai padės plėtoti veiklas, susijusias su menu, dailiaisiais amatais, etnografiniais ir skatinančiais turizmą verslais, atgaivinti Klaipėdos senamiestį.

Užklupus sunkmečiui tokios pagalbos paprašė IĮ Klaipėdos antikvariatas, UAB "Solarta", UAB "Eurozona" ir komercinė firma "Taravos Anikė".

Pastarosios savininkė - turtingiausia tarybos narė, konservatorė E.Odebrecht. Praėjusiais metais kavinių ir restoranų verslą turinčios politikės turtas vertintas 6,05 mln. litų.

Dėl kolegų pritarimo nuo pusės mokesčio atleista E.Odebrecht sutaupys 3988 litus. Šiam sprendimui nepritarė tik vienas politikas, taip pat konservatorius Naglis Puteikis.

Pati politikė, kuri nuo balsavimo ir diskusijų nusišalino, prašyme atleisti ją nuo minėto mokesčio nieko blogo neįžvelgė. Net priešingai, tikino, jog jis naudingas visam miestui ir jo gyventojams.

"Čia yra mano verslas. Nuo mokesčio aš atleista ne už gražias akis. Tai padės atgaivinti merdintį Klaipėdos senamiestį", - neabejojo milijonierė.

Nesenai E.Odebrecht sulaukė klaipėdiečių pasipiktinimo dėl siekio uždrausti uostamiesčio mokyklų valgyklose maitintis pigiau pavalgyti norintiems pašaliniams žmonėms. Verslininkė savo poziciją motyvavo tuo, kad yra nemažai atvejų, kai mokyklose iššaudoma po penkiolika vaikų.

Komentaras

Naglis Puteikis, Klaipėdos miesto tarybos narys

Man labai gėda. Aš ja dėtas savo firmą tikrai būčiau išbraukęs. Negalima verslo painioti su politika. Neužtenka vien tik nusišalinti, nes visi viską puikiai supranta.

Komentarų nėra: