2009-04-30

Nepakankama seimo narių ataskaita už kanceliarines išlaidas

R.Daukanto karikatūra skelbiama autoriui leidus. www.daukantas.com .

N.P.: manau, kad internete turėtų būti lentelė su šių išlaidų detalizavimu pagal kiekvieną seimo narį, nurodant kiek km yra iki jo vienmandatės apygardos (nes Skuode išrinktojo  išlaidos benzinui yra 100 kart didesnės, nei Vilniuje išrinkto ir Vilniuje gyvenančio).

Tai, kad pusė iki šiol išleistų sumų sudaro automobilių nuomai skirtos išlaidos, rodo, kad ir šios kadencijos seimo nariai dar nesupranta, kad valdžioje esantiems turi būti griežtesni elgesio, taupymo ir standartai ir dar būtinas asketizmas. Šios pastabos netaikau tiems Seimo nariams, kurie turi biurus per kelis šimtus km nuo Vilniaus ir kas savaitę ten važinėja. Bet tai turėtų privalomai būti viešinama, ne kai visi sumesti į bendrą krūvą, tai nieko nebeaišku.

Be to, rodyti bendrą suvestinę nesąžininga, nes vilniečiai pasislepia už pvz.šiauliečių, klaipėdiečių, kurie daug važinėja, pečių.

Pusantro milijono litų politikai išleido ir darbui, ir pramogoms

2009 balandžio mėn. 29d. 08:24

Kalbomis apie taupymą lenktyniaujantys politikai pinigų neskaičiuoja. Tai matyti iš ataskaitos apie pirmojo ketvirčio išlaidas, susijusias su parlamentine veikla. Per pirmus tris šių metų mėnesius vadinamosioms parlamentarų kanceliarinėms išlaidoms iš biudžeto buvo skirta 1 mln. 668 tūkst. litų. Per ketvirtį nepanaudotos lėšos turėtų būti grąžinamos į biudžetą, tačiau sugrąžinti liko nedaug – 166 tūkst. litų, rašo „Lietuvos rytas".

Per pirmąjį šių metų ketvirtį daugiausia politikai išleido automobilių nuomai ir priežiūrai – beveik 850 tūkst. litų. Parlamentarai taip pat važinėjo taksi, pirko mėnesinius visuomeninio transporto bilietus. Tam panaudota beveik 13 tūkst. litų.

Seimo nariai nesikuklino ir pasireklamuoti. Išlaidos už viešosios informacijos rengėjų teikiamas paslaugas – 107 tūkst. litų.

10 tūkst. litų mokesčių mokėtojams jau kainavo kai kurių parlamentarų mokslai. Neoficialiomis žiniomis, Seimo nariai privačiai mokėsi užsienio kalbų.

Kur kas įspūdingesnė suma išleista reprezentacijai – Seimo nariai vieni ar su svečiais restoranuose pravalgė 75 tūkstančius litų.

9 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Kur būtų galima paskaitinėti apie jūsų paties kanceliarines išlaidas?

Naglis Puteikis rašė...

Mano iniciatyva TS-LKD frakcija Klaipėdos m. savivaldybėje pernai rugpjūčio mėnesį visai atsisakėme kanceliarinių išlaidų, kai jos buvo padidintos nuo 400 iki 1200 Lt per mėnesį. Frakcijos nariai, kurių yra su manimi 5-i, iš pradžių nesutiko, todėl teko šaukti TS-LKD Klaipėdos m. skyriaus tarybos posėdį.
Prieš mėnesį frakcijso kolegos, ilgai griežę dantį, "atsirevanšavo" - atleido mane iš frakcijos seniūmo areigų. Bet svarbiausi, kad iki šiol nė vienas farkcijos narys tų kanceliarinių neimame.
O savo darbe -Kultūros paveldo departamente jokių tokių išmokų negaunu.

iksas rašė...

Kad ir Jūsų partiečiai negeresni. Kokios išlaidos kurui ir kt. http://iksas.wordpress.com/2009/04/30/seimo-nariai-kurjeriai/
Viską išleido iki paskutinuio cento. Vadinas veržiames diržus pagal konservatorius - Iš rinkėjų atimsim paskutinius centus, bet mes bent pagyvensim.

Anonimiškas rašė...

Vistiek yra išlaidų kurias būtų galima priskirti kanceliarinėm/su darbu susijusiom ir paprastai kompensuojamom. Dabar jums jos nekompensuojamos/nėra galimybės pasipelnyti/nėra didelio reikalo rinkti čekius, bet mum, rinkėjam, labai įdomu kaip tai atrodo. Seimo pateiktoje ataskaitoje mažoka detalių, todėl jei galėtumėte kokį mėnesiuką kitą rinkti čekius, skanuoti/fotografuoti ir pateikti internete, būtume dėkingi.

Naglis Puteikis rašė...

Iksui: visiškai sus Jumis sutinku. Iš pradžių dar kai kurie priešinosi visuotiniam geismui išleisti viską iki cento, bet po to pasidavė bendrai frakcijos minios nuotaikai. Bet būkime objektyvūs - visos kitos frakcijso elgiasi taip pat. Mūsų TS-LKD truputį geresnė. Deja, tik truputį. Partijos ir frakcijos vadovai privalo rodyti kitokį pavyzdį ir spausti savo kolegas, kad taip nedarytų.

Naglis Puteikis rašė...

Anonimiškui: esu įsitikinęs, kad Seimo nariai internete privalo skelbti labai detalią (čekias ir kvitais) ataskaitą dėl tų kanceliarinių panaudojimo.

Anonimiškas rašė...

Liūdna, kai belieka tik toks pasiteisinimas, kad juk ir kiti taip daro. Skamba daugmaž taip: Vogti negražu, bet kaimynas vagia, tai ir aš prisijungsiu.
O iš kitos puses A.Kubilius vis šneka krizė, sunkmetis veržkimes diržus ir pan., tai bent jau partijos nariai galėtų rodyti pavyzdį. G.Kirkilas bent jau sakė, kad krizės nėra :)
O užtat kokia reklama buvo galima pasidaryti: "Mūsų partijos nariai išleido tik puse kanceliarinėm skirtų lėšų".
Na, bet tikėkime, kad virdulių ir stalinių lempų šį ketvirti nebereiks pirkti (visdėlto priskirkime įsikūrimo išlaidoms), tai gal bent šiek tiek liks. Vat įdomu ar šį ketvirtį išleis viską iki cento. Kaip manote?
O, kad pateiks čekius nuo to nemanau, kad kas pasikeis.

Anonimiškas rašė...

Na, privalo, bet neskelbia, tai gal galėtumėte parodyti pavyzdį?

Arba gal pažįstat ką, kas tas kanceliarines dar gauna ir galėtų skelbti? Kitose savivaldybėse?

Naglis Puteikis rašė...

Galvoju, kad reikėtų man paskelbti savo turto ir pajamų deklaracijas. O šiap tai matyt teiksiu pasoūlymą TS-LKD centrinei partijos tarybai dėl šitų dalykų viešinimo nelaukiant jokių įstatymų pataisų.