2010-02-10

Savivaldybių tarybų nariams - verslo liudijimus vokelinei veiklai

Nuotraukose:

1. Kauno raj.savivaldybės tarybos nario riebusis kanceliarinis vokelis 2200 litams kas mėnesį;

2. Kauno rajono Sąjūdžio atviras laiškas dėl vokelių savivaldybės tarybso nariams 200205

Savivaldybių tarybų reikia sugalvoti teisinį mechanizmą, kad jie galėtų imti vokelius legaliai. Nes neimti jie negali. Štai pvz. Kauno rajono savivaldybės tarybos nariai kas mėnesį gauna po 2200 Lt į rankas be jokių mokesčių ir dar neatsiskaitytinai.

Neblogi pas Juos vokeliai, riebūs. „Pagarba" merui socialdemokratui – gal ši partija galėtų savo merą apdovanoti Socialinio teisingumo vokeliniu ordinu?

O kur žiūri Fin.min. ir mokesčių inspekcija, juk tai aiškiai darbinės pajamos, todėl turėtų būti apmokestintos kaip minimum 15 proc.tarifu.

Jooo, pabandytų kas nors privačiame versle darbuotojams kompensuoti tušinukus, mokėdami tokias sumas be pateisinamų dokumentų, tai tuoj pat gautų ir baudų ir dar visus mokesčius turėtų sumokėti už tą laikotarpį, kol gavo vokelių.

Ir dar sunkmetis vadinasi.

Jei Mokesčių inspekcija nedrįsta pajudinti tokių vokelių, tai gal drįstų šį klausimą pajudinti kokia nors Vyriausioji etikos komisija?  Juk ne tik įstatymų pažeidimas imti tokius vokelius, bet ir moralės bei papročių pažeidimas ir dar rinkėjų erzinimas sunkmečiu.

Jei jau visos valdiškos kontoros apsimeta, kad nemato problemų, ir jei Mokesčių inspekcija nedrįsta pripažinti tokių pajamų kaip darbinių, tai gal reikėtų įvesti verslo liudijimus savivaldybės tarybos nario vokeliniam verslui. Pvz. tam, kad galėtų gauti tą vokelį, nusipirktų verslo liudijimą ir kas mėnesį nuo 2200 Lt sumokėtų po 60-65 Lt už liudijimą ir dar 70-74 Lt sveikatos draudimui kas mėnesį.

Vis šiokia tokia paspirtis biudžetui.

O ir sąžinė mažiau graužtų.

2 komentarai:

Anonimistas rašė...

Dar reiketu isduoti patenta kysiu emimui ir vokeliniams atsiskaitymams... Cia bus kaip stambusis verslas... Kas zino, gal po kiek laiko Lituanijoj atsiras patentai ir pedofilams, pajurio tersejams bei paveldo griovejams... Susimokejai uz indulgencija ir pirmyn juodu darbeliu daryti...

Anonimiškas rašė...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....