2010-02-01

Svarstoma, ar skaidyti Klaipėdos m. TS-LKD skyrių į keturias dalis

Nuotraukoje  - TS-LKD frakcijos nariai N.Puteikis, Marius Usonis ir Kęstutis Gabšys

Prieš rinkimus – politikų tarpusavio kovos

Kl.lt 2010-01-27, 10:39 Virginija Spurytė v.spuryte@kl.lt

Uostamiesčio konservatoriai jau pradėjo tarpusavio kovas dėl geresnių pozicijų savivaldybių tarybų rinkimų sąraše.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos prezidiumo posėdyje Vilniuje užvakar vakare buvo sprendžiamas klausimas panaikinti partijos Klaipėdos skyrių, o vietoj jo mieste įkurti keturis atskirus skyrius.

Dienraščio šaltinių teigimu, tokį prašymą pateikė miesto taryboje esančios konservatorių frakcijos nariai, kurie esą yra nepatenkinti skyriaus pirmininko Naglio Puteikio veikla. Esą jis nedirba konkrečių darbų, tik politikuoja ir užsiima populistine veikla, skyriaus narius kiršina prieš miesto taryboje esančius konservatorius. Tačiau esą tikroji tokių pageidaujamų permainų priežastis – siekis rinkimų į miesto tarybą sąraše užimti kuo aukštesnę vietą. Įprastai pirmosios vietos sąraše yra skiriamos skyriaus pirmininkui, jo pavaduotojams.

Konservatorių partijos prezidiumas nusprendė sudaryti derybinę grupę, kuri turėtų sutaikyti N.Puteikį bei kitus konservatorių frakcijos miesto taryboje narius ir nepanaikinti partijos Klaipėdos skyriaus. Tokiu būdu esą geriau pavyktų pasirengti po metų vyksiantiems savivaldos rinkimams. Jei skyrius būtų panaikintas ir įkurti keturi nauji pagal rinkimų apygardas, esą daugiau dėmesio bus skiriama skyrių lyderių tarpusavio konkurencijai dėl vietos rinkimų sąraše, o ne bendram partijos pasirengimui.

„Partijos nuostatai man draudžia komentuoti mūsų vidinius reikalus", – į komentarus nesileido N.Puteikis.

Teigiama, kad sprendimas dėl konservatorių partijos Klaipėdos skyriaus panaikinimo turėtų būti priimtas po dviejų savaičių.

Komentarų nėra: