2011-09-11

IN MEMORIAM JOLANTA PALIDAUSKAITĖ

Šioje 1987 m. Vilniaus Universiteto Istorijos fakulteto istorijos specialybės 5 kurso nuotraukoje Jolanta yra pirmoje viršutinėje studentų eilėje antra iš dešinės:



Mirė mano grupiokė, linksma, šviesi, darbšti kursiokė, iš kurios išaugo pasišventusi mokslininkė, tyrinėjusi pilietinę visuomenę, korupciją, Lietuvos politinę kultūrą.
Pašarvota Ukmergėje, S.Daukanto 18 prie senųjų kapinių, laidotuvės pirmadienį, 2011 09 12 d. 13.00
Detali CV:
Apibendrinta CV:
Gimė 1964 m. rugsėjo 29 d. Ukmergėje.

1982 m. baigė Ukmergės 5-ą vidurinę mokyklą.
1987 m. baigė Vilniaus universiteto istorijos fakultetą ir įgijo istorijos dėstytojo kvalifikaciją.
1987 – 1996 m. dirbo Kauno technologijos universitete.
1996 m.KTU apgynė daktaro disertaciją Lietuvos politinės kultūros raida valstybingumo atkūrimo ir įtvirtinimo laikotarpiu (mokslo kryptis- sociologija).
1997 m.suteiktas docento pedagoginis vardas.
Nuo 1997 m. iki dabar dirba Socialinių mokslų Viešojo administravimo katedroje.
2004–2006 m. dirbo Šiaulių universiteto Viešojo administravimo katedros docente. 2002-2003 m. dirbo docente Tarptautinėje vadybos mokykloje (ISM), Kaune.
Mokslinės publikacijos ir studijų literatūra paskelbė 43 publikacijas: iš jų: 2 knygos (vadovėlis ir metodinė priemonė); 7 knygų skyriai; 12 konferencijų pranešimų, 23 straipsniai moksliniuose leidiniuose apie politinę kultūrą, etiką viešajame administravime ir su korupcija susijusiais klausimais; 4 straipsniai atiduoti spaudai. Iš jų 9 straipsniai Lietuvos mokslo tarybos patvirtinto sąrašo tarptautinėse duomenų bazėse referuojamuose leidiniuose.
1996–1998 m. trumpalaikės ir ilgalaikės mokslinės stažuotės JAV (Niujorko, New School for Social Research; Saint Paul, Hamlino universitete) ir D.Britanijoje (Oksfordo universitetas).
Mokslinė veikla:
Mokslinių tyrimų sritys: viešojo administravimo ir valstybės tarnybos etika; korupcija ir antikorupcija; personalo vadyba viešojo administravimo organizacijose; pilietinė visuomenė; Lietuvos polinė kultūra.
Vadovauja ir konsultuoja daktaro disertacijas rengiančius doktorantus.
Dalyvavimas tarptautinių mokslo-tiriamųjų organizacijų veikloje
Nuo 2005 m. Europos Viešojo administravimo grupės (EGPA) Etikos ir integralumo sekcijos organizacinio komiteto narė.
Nuo 2003 m. tarptautinės nevyriausybinės organizacijos Public Integrity Education Network (PIEN) narė.
Nuo 2001 m. žurnalo Viešoji politika ir administravimas" redkolegijos narė.

3 komentarai:

Aistė Paškevičienė rašė...

Labai užjaučiu šeimą, artimuosius... liūdžiu kartu su Jumis... prof. J. Palidauskaitė buvo mano dėstytoja, baigiamojo darbo vadovė, puikus žmogus... tai didelė netektis... stiprybės...

Aistė Paškevičienė

Anonimiškas rašė...

ir as noreciau pareiksti uzuojauta artimiesiems ir dukrytei. ir man profesores paskaitose budavo labai idomu. is jos visada sklido kazkokia uzburianti ramybe, jos zvilgsnis ir subtili sypsena nieko nepalikdavo abejingu. labai gaila, kad tokie talentingi zmones taip beprasmiskai iseina...

Irina Bieliauskiene

Kristina Linkevičiūtė rašė...

perskaiciau ir nepatikejau... Buvo labai gera mano baigiamojo darbo vadove, jos paskaitos buvo labai idomios. Gaila, kad tokie zmones taip anksti mus palieka. Uzuojauta dukrytei, artimiesiems ...