2014-04-24

Atsakymai, kurie atskleis tikruosius V. Tomaševskio, N. Puteikio ir D. Grybauskaitės veidus - N.Puteikis: tradicionalistas.

Atsakymai, kurie atskleis tikruosius V. Tomaševskio, N. Puteikio ir D. Grybauskaitės veidus - N.Puteikis: tradicionalistas.
"N. Puteikį politologas M. Jastramskis apibūdino kaip vieną tradiciškiausių politikų klasikine ideologine prasme. Kandidatas anketoje nurodė nepritariantis, kad prezidentui būtų suteikta daugiau galių, tačiau parėmė dvigubos pilietybės idėją ir tikriausiai remia Seimo nario atšaukimo mechanizmo įtvirtinimą.
Nepriklausomas kandidatas tikriausiai pritaria draudimui parduoti žemę užsieniečiams ir nelabai norėtų, kad verslas laisvai finansuotų partijas: „Privačios verslo įmonės galėtų remti tik fiksuota suma nebiudžetines partijas. Demokratijos labui".
N. Puteikis taip pat yra už svarbiausių klausimų sprendimą referendumu, tikriausiai nepritaria atominės elektrinės statyboms bei nelabai remia turtingųjų turto perskirstymą tarp vargšų ir turtingų [N.P.: neremiu perskirstymo pagal principą "atimti ir išdalinti", remiu taip, kaip parašiau pastabose: "Mokesčių politika turi mažinti socialinę atskirtį."].
Tačiau politikas tikriausiai paremtų nekilnojamojo turto mokesčio didinimą ir netvirtai pritartų euro įvedimui. „Bet jokiu būdu ne dabar, nes ekonominės sąlygos nepalankios Lietuvos piliečiams ir eurozonoje, taip pat neatsiklausta piliečių", - rašė N. Puteikis.
Bet jis nelabai norėtų, kad Lietuvoje būtų vykdoma skalūnų dujų žvalgyba, nes Lietuva nėra atskyrusi, kas yra žvalgyba ir kas gavyba.
Kalbant apie automobilių mokestį N. Puteikis jam tikriausiai nepritartų, bet matytų galimybių įvesti tokį mokestį prabangiems automobiliams.
Užsienio politikos srityje N. Puteikis nepritaria pragmatiniams santykiams su Rusija ir mano, kad naująją Ukrainos Vyriausybę reikia remti net jeigu dėl to grėstų sankcijos iš Rusijos. Jam taip pat neatrodo, kad reikia palaikyti glaudžius aukšto lygio santykius su žmogaus teises pažeidinėjančia Baltarusija, o geriau megzti kultūrinius ryšius su šios šalies visuomene.
Tačiau N. Puteikis tikriausiai nepritaria energetinės nepriklausomybės stiprinimui, jeigu dėl to kiltų energijos išteklių kainos: „Lietuva turi didinti energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos mažindama energijos kainą ir keldama visuomenės gerovę".
N. Puteikio nuomone, Rusija yra grėsmė Lietuvos saugumui ir nepriklausomybei, o Krymo konflikte reikia palaikyti Ukrainą.
Politikas išsakė silpnai neigiamą nuomonę dėl seksualinių mažumų eitynių organizavimo, pritartų paramai tradicinei šeimai, bet nepritartų abortų draudimui bei originaliai nelietuviškų asmenvardžių rašybai dokumentuose.
Artūras Paulauskas šio klausimyno kažkodėl neužpildė.

Komentarų nėra: