2015-01-31

Du straipsniai apie Klaipėdos mero V.Grubliausko oponentų bandymus sugėdinti merą, kad šis nesinaudotų tarnybine padėtimi rinkimuose.

"Skaidrių rinkimų deklaracijos ir susirinkimo iniciatorė N. Puteikienė, kurios sutuoktinis, Seimo narys Naglis Puteikis, dalyvauja Vilniaus mero rinkimuose..:
 „V.Grubliauskas jau seniai užsukęs rinkimų kampaniją, keldamas savo reitingus kaip įmanydamas naudojasi  tarnybine padėtimi. Dažnai prisimindamas tik savuosius nuopelnus V.Grubliauskas kažkdėl nutyli, kad be kitų savivaldybės tarybos narių pastangų rezultatai būtų kitokie".
...posėdžio dalyviai stebėjosi, kad vieno žurnalo viršelį neseniai papuošė V. Grubliausko atvaizdas su žinia, kad jis išrinktas į geriausiųjų Lietuvos merų trejetuką. Pasak jų, tokia informacija dvelkia reklama ir yra  abejotina.
„Kodėl V. Grubliauskas prieš rinkimus kitus akina elgtis garbingai ir sąžiningai, o pats neretai laužo pricipines nuostatas ? Gerbdamas savo oponentus, savivaldybės tarybos nuomonę, jis turėtų būti santūresnis, rodyti pavyzdį kitiems politikams, netrimituoti, kad yra pats doriausias ir skaidriausias iš visų", – uostamiesčio merą kritikos strėlėmis varstė L. Petraitienė."

"... netiko daliai likusių kandidatų ir jie, tvirtindami, kad "į kovą negarbingai pasitelkiama ir tarnybinė padėtis", nusprendė pasirašyti kitą deklaraciją dėl sąžiningos rinkimų kovos. Tai padarė aštuoni iš dvylikos kandidatų bei vienos politinės partijos, nekėlusios kandidato, atstovas.
Jų teigimu, tokį žingsnį paskatino esą nesąžininga V. Grubliausko rinkiminė kampanija. Kandidatai taip įvardijo jo pasirodymą laidoje "Lietuvos supermiestas" bei žurnalo "Veidas" rinkimus, kuriuose V. Grubliauską pripažinus geriausiu šalies metų meru jo nuotrauka buvo išspausdinta ant žurnalo viršelio. Taip pat buvo užuominų, kad dalis kandidatų dėl galimų pažeidimų ketina kreiptis į Vyriausiąją rinkimų komisiją.
Kandidatai dėstė įvairias mintis: "Tai - nepažymėta politinė reklama", "Jis "piarinasi" naudodamasis užimama tarnybine padėtimi", "Nuo pat pradžių esame nevienodose starto pozicijose", "Nesitaikstysime su tuo, kuris elgiasi negarbingai", "...
Sutarimą, pavadintą "Ir šviesa, ir tiesa", kuriame išdėstyti teiginiai konkuruoti skaidriai, laikantis įstatymų ir nesinaudojant tarnybine padėtimi, pasirašė Nina Puteikienė (Visuomeninis rinkimų komitetas "Puteikis Plius"), Rimantas Cibauskas ("Klaipėdos" visuomeninis rinkimų komitetas), Lilija Petraitienė (Lietuvos socialdemokratų partija), Ivanas Romanovas (Darbo partija), Agnė Bilotaitė (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Stasys Paulauskas (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga), Benas Renatas Baltusis (Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) ir Edvardas Šalkauskas ("Drąsos kelio" politinė partija). Sutarimui pritaręs Lietuvos rusų sąjungai atstovaujantis Viačeslavas Titovas žadėjo pasirašyti kitą savaitę, nes šiuo metu yra išvykęs."

Komentarų nėra: