2015-01-23

Nutylėtas Vilnius - apie skurstančią "antrąją" Lietuvą, kurią niekina jėgos, jaunystės ir karjerizmo pasipūtėliai.

N.Puteikis. Nutylėtas Vilnius - apie skurstančią "antrąją" Lietuvą, kurią niekina jėgos, jaunystės ir karjerizmo pasipūtėliai.

Tęsdamas nutylėjimų temą, kurią pradėjau rašiniu „Ką ir kodėl apie šilumos kainą nutyli Majauskas ir Šimašius", atkreipsiu dėmesį į ypatingą tylos zoną: vadinamąją "antrąją" Lietuvą, kurią jėgos, jaunystės ir sėkmingo lipimo per kitų galvas kaip vienintelio teisingo gyvenimo būdo apaštalai vadina runkeliais, pašalpiniais, buduliais, išlaikytiniais ir pan., ir apie kurią vienas garsus publicistas svajoja, kad ji išmirs arba išvažiuos.

www.delfi.lt/news/ringas/politics/n-puteikis-nutyletas-vilnius.d?id=66959516

N.Puteikis: "Matant tokį savitą europietiškumo įsivaizdavimą - juk europietiška konservatoriai vadina valstybę, kurioje nuolat didžiausią skurstančių žmonių grupę sudaro vaikai-man nekeista, kad buvęs premjero A.Kubiliaus patarėjas M.Majauskas, vardydamas "tikruosius Vilniaus prioritetus", net nepamini skurdo ir socialinės atskirties problemos. Nemini tokio prioriteto nei A.Zuokas, ar R.Šimašius, nei socdemas G.Paluckas, kuris nepaiso socdemų deklaruojamo rūpinimosi žmogumi ir pamiršta skurstančius vilniečius, nei darbietis J.Pinskus. Tai dėsninga: juk jų atstovaujamos biudžetinės partijos ir yra tokios Lietuvos-padalintos į nedidelę dalį "sėkmingųjų" ir masę nuo algos iki algos gyvenančių nelaimėlių, kurių dalis iškrenta į visišką užribį - architektės"...

Komentarų nėra: