2017-03-08

Kultūros viceministro misija: rūpestis ne slenkančiu Gedimino kalnu, o buv."Vilniaus prekybos" akcininko D.Nedzinsko iš piliečių neteisėtai nugvelbtų VST dividendų investavimas.

Gedimino kalnas griūna ir toliau. Nes už paveldą atsakingas naujasis kultūros viceministras R.Augustinavičius neturi šiam kalnui laiko. Nes turi svarbesnių misijų: nepailstamai rūpinasi buv. Vilniaus prekybos akcininko Dariaus Nedzinsko investicijomis. Pastarajam juk reikia kažkur gerai padėti LEO LT projekto ir iš visos Lietuvos gyventojų per Vakarų skirstomuosius tinklus atimtus dirbtinai-neteisėtai išsimokėtus dividendus (atlikus VST turto perkainojimą). Todėl kultūros viceministras R.Augustinavičius dieną ir naktį spaudžia ministerijos įsteigto Trakų nacionalinio parko darbuotojus, kad jie kuo greičiau leistų statyti baisinį RIMI baraką vietoje autobusų stoties (jai paliekamas mažytis simbolinis kampelis prekybos centro karalystėje).
Jei toks projektas būtų realizuotas, būtų sudarkytas Trakų urbanistinio paveldo vaizdas vietovėje, šalia kurios ėjo Trakų miesto pylimas ir kuris 19 a. dar buvo vadinamas "Trakų vartais". RIMI barakas kaip naujas pylimas, prekybcentris - kaip naujieji Trakų vartai  - "Sveiki atvykę į Trakus - prekybcentrių sostinę"; "Kultūros ministerija - geriausia RIMI draugė" ir t.t.
 Ačiū už tai ankstesnei Kultūros ministerijai, ačiū už tai Kultūros paveldo departamento direktorės pavaduotojui Algimantui Degučiui ir šio departamento Vertinimo tarybai, paslaugiai SLAPČIA IR BE JOKIŲ TYRIMŲ BEI ARGUMENTŲ išbraukusiai D.Nedzinsko išsinuomotą sklypą iš Trakų senamiesčio teritorijos (kitaip ten nebūtų galėjęs statyti prekybos centro - tik stotį rekonstruoti).Ačiū Trakų savivaldybei, kuri neskelbė konkurso ar aukciono stoties rekonstrukcijai. Ko stebėtis -juk liberalai valdo - kokie dar konkursai? Geriau D.Nedzinskas  - jis niekam nemokės, nebent keletą simbolinių eurų žemės nuomos ir keletą šimtų eurų nekilnojamojo turto mokesčio.
Ačiū ir Nacionalinei žemės tarnybai - iš Arvydo Avulio Vilniuje reikalauja pirkti žemę aukcione, o Trakuose nereikalauja, nes ją tiesiog dovanoja D.Nedzinskui - statyk į sveikatą nemokamai. Nes jei skelbtų konkursą, ar aukcioną, tai neduokdie dar koks LIDL-as, ar kitas prekybos centrų tinklas laimėtų ir sumokėtų už sklypą ar leidimą statyti prekybcentrį milijonus, kuriuos būtų galima skirti Gedimino kalnui gelbėti:
"N.Puteikis: kadangi visuomenė iki šiol nėra tinkamai informuojama apie Gedimino kalno būklę, atliktus tvarkymo darbus, slapta nuo visuomenės vykdytų archeologinių tyrinėjimų metu rastų 1863 m. sukilėlių palaikų likimą ir perlaidojimo planus, prašau kuo skubiau Kultūros ministerijoje surengti viešą, visuomenei atvirą, tęstinį šių klausimų svarstymą.
Prašau pavesti šį klausimą kuruoti už kultūros paveldą atsakingam viceministrui Renaldui Augustinavičiui, kuris, užuot pasirūpinęs svarbiausiais paveldo išsaugojimo klausimais, tokiais kaip Gedimino kalno griuvimas, kažkodėl savo energiją ir laiką eikvoja „Rimi" prekybos centrui Trakuose: padeda šio centro savininkui Dariui Nedzinskui organizuoti susitikimus, kuriuose daromas spaudimas Kultūros ministerijai pavaldaus Trakų istorinio nacionalinio parko tarnautojams, bandantiems apsaugoti kultūrinį kraštovaizdį", – ministrei L.Ruokytei-Jonsson adresuotame pranešime teigia N.Puteikis".

Komentarų nėra: