2017-03-01

Vietoje Trakų paveldą užstojančio D.Nedzinsko prekybcentrio-paminklą biudžeto vogimo schemoms: džiugintų akį,stabdytų emigraciją.

Siūlau vietoje Dariaus Nedzinsko suplanuoto prekybcentrio, kuris užstotų Trakų paveldą, statyti paminklą biudžeto lėšų vogimo schemoms: jis džiugintų akį, keltų nuotaiką, mažintų emigraciją. Apie architektūrą nerašysiu - kokia dar architektūra lietuviškuose prekybcentriuose? D.Nedzinskas nori užstoti Trakų paveldą. Bet vietoje šabakštynų – griūvančios autobusų stoties ir jos aplinkos nebūtinai turi būti HiperRimi. Nebent norime paminklo mažoms algoms. Gali būti aikštė, pieva, parkas. Stiklobetoniniai vienkartiniai (dešimčiai metų) monstroidiniai prekybcentriai gali būti lomose, kad negadintų istorinių kraštovaizdžių. Amerikonai "apgriuvusiame kvartale sutvarko apleistą vietą" įrengdami ten ... parką, pvz. Vašingtono centre: https://lt.wikipedia.org/wiki/Nacionalin%C4%97_al%C4%97ja

Tuo tarpu LT VPrekymoidai/rimoidai/ikimonai neva šabakštynuose stato monstroidiškai stikliniškus betonoidus. Nes pinigai jiems visatos centras, kaip ir politikams, kurie iš tų koncernų gauna auksinius laikrodžius, arba eurus alkoholio dėžutėse, ir kurie išduoda leidimus statyti megaprekybcentrius miestų centruose. Nors visas pasaulis iš 19 a. pab. praktikos žino, kad juos galima statyti tik miestų pakraščiuose, nes kitaip nužudomas smulkusis verslas, o transporto kamščiai paralyžiuoja centro gyvenimą.

Jei statytų LIDL-as, tai jų pastatas bent būtų žemesnis, o algos - keliais šimtai eurų didesnės, nei pas LT prekybcentrių „pseudoviarslynikus"- būtų bent jau kažkoks argumentas statyboms.

Dabar D.Nedzinskas savo milijonais, kuriuos inteligentiškai tariant NUGVELBĖ iš nekaltų mokesčių mokėtojų per LEO LT schemą ir panašias (prisidengimas neįgalių įmonėms pavagiant dešimtis mln.LT PVM-o, turto perkainavimas išsimokant milžiniškus dividendus elektros įmonėse, plius kompensacija už LEO LT numarinimą) nori investuoti užstodamas Trakų paveldą.

Na jau ne. Nebent peršviečiamą paminklą tų pseudoviarslinykų biudžeto lėšų vogimo schemoms - tada galima jį ir didesnį. Ir būtinai bareljefą su štai tokiu siužetu: brudauskai iš mokesčių inspekcijų dangsto tas vogimo iš skurstančių emigrantų ir galo su galu nesuduriančių pensininkų schemas, už tai gaudami auksiniškai briliantiškus laikrodžius (žr.: http://puteikis.lt/seimo-narys-naglis-puteikis-klausia-kodel-netiriamas-galimas-buvusio-vmi-virsininko-d-bradausko-kysininkavimas/), kuriuos koncernai nupirkdavo iš tų pačių nušvilptų PVM-ų, koncesijų, statybinių sutartinių pseudokonkursų ir privačios/valstybinės partnerystės (prisiminkime Balsių mokyklos statybą).

Todėl pasirašykite peticiją dėl Trakų paveldo apsaugos: http://peticijos.lt/visos/72276

Komentarų nėra: