2018-12-07

Už mokytojų streikų tik mokytojai, už mitingo tik profsąjungos ( ir LCP :) )

Premjerą kažkas tyčia klaidina. Už streiko slypi tik vargstantys su keliais šimtais eurų mažesniu, nei Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje atlyginimu ir nežmoniško krūvio nuvarginti mokytojai. Konservatoriai vakar Seime triskart posėdžio metu sakė, kad streikai yra blogis, ir kad juos organizuojantys yra Kremliaus agentai. Tą patį du jų frakcijos atstovai V. Juozapaitis ir E. Pupinis aiškino Mokytojų namuose prieš dvi savaites, tai buvo nušvilpti, o man, kai ten pat agitavau už streiką, plojo.
Kodėl streikas yra gerai - nes NIEKAS iki šiol neatsakė į A.Navicko profsąjungos ŠMM-ui 2018 lapkričio viduryje raštu išsiųstus prašymus sumažinti klases ir sureguliuoti valandinį atlygį, kad mokytojai neskurstų . Bet su jais niekas nešneka, nesidera. ŠMM juos kiselioviškai šmeižia, mealuodami, kad mokytojų reikalavimams tenkinti reikia 300 mln. Nepriklausomi ekonomistai suskaičiavo, kad maksimum reikia 60 (Justas Mundeikis) - 100 (Raimundas Kuodis). Tai galima paimti iš pagarsėjusių ŠMM pinigų „plovyklų" – nesuskaičiuojamų biudžetinių ir viešųjų įstaigėlių, tratinančių po keliolika milijonų nereikalingiems konkursams.
Jei ŠMM ministru būtų buvęs A. Veryga, tai atsimenate, kaip augant mitingams dėl gydytojų algų jis susėdo su protestuojančiais, derėjosi, sulygo algų didinimo grafiką, atnešė į Seimą, priėmėme ir mitingai nurimo. 
Tiesa, dėl gydytojų rezidentų buvome priėmę didesnį algų padidinimą (ir aš balsavau už tą 3 mln. eurų padidinimą), bet Seimo valdžia šį balsavimą neteisėtai anuliavo.
Bet medikų protestai liovėsi. Nes su jais buvo KALBAMASI IR DERAMASI.
O visų laikų arogantiškiausia švietimo ministrė Petrauskienė viską darė atvirkščiai – ne tik nesikalbėjo, nesiderėjo, bet dar kasdien erzino, ŽEMINO MOKYTOJŲ ORUMĄ, net juos gąsdino. Ir kažkodėl vis dar tebegąsdina.
Dabar dėl mitingo - pažiūrėkit jo transliaciją per internetą ir įsitikinsite, kad tarp kalbėtojų ne tik kad nebus nė vieno konservatoriaus, bet jie per pasisakymus dar gaus tokių niuksų, kad jų reitingai pradės kristi, kaip kad kasdien krenta Jurgitos Petrauskienės. Nes konservatoriai nuolat šmeižia mokytojus, sakydami kad streikai yra Kremliaus inspiruoti. Tai gal TS-LKD galėtų būti nuosekli ir kartus su ŠMM pateikti LR Konstitucijos pataisą, uždraudžiančią streikus ir mitingus? 
Iš kur aš žinau visa tai - nes kasnakt vaikštau pas mokytojas į Švietimo ministeriją nuo pat lango atidarymo momento (nes durys buvo užrakintos). 
A.Tapinas tik koordinatorius. Organizuoja profsąjungos. Politikai apskritai ten žodžio negaus.
P.S.: juokingas momentas, bet įnešantis pikantiškumo – į mitingo tribūną taip pat veržiasi ir streiklaužiai:
1. Didžiausiai Lietuvos profsąjungai - Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijai priklausantis Švietimo ir mokslo profesinių sąjungų federacijos vadovas Audrius Jurgelevičius, kuris visais būdais apkalba ir niekina streikuojančius mokytojus. 
2. Ir kita „geltonosios" (šis tarptautinis terminas reiškia valdžiai pataikaujanti) profsąjungos vadovė Ramutė Minkevičienė, vadovaujanti „gigantiškai" – dviejų darželių ir vienos pradinės mokyklos Švietimo ir mokslo profsąjungai iš „Solidarumo" bloko. Ji kartu su A. Jurgelevičiumi pasirašė niekingą ministerijos primestą pseudosusitarimą dėl mikroskopinio algų didinimo, kuris keliais šimtais eurų mažesnis, nei kaimyninėse valstybėse.
2018 metų biudžetui teikiau tokį algų padidinimo viešajam sektoriui pasiūlymą, kurį aprašiau aukščiau. Kolegos valstiečiai atmetė, todėl balsavau prieš 2018 m. biudžetą. Ir dabar tą patį pasiūlymą - paimti iš ministerijų "plovyklų" nereikalingų viešų pirkimų šimtus milijonus ir perdalinti juos viešo sektoriaus algų didinimui - tą teiksiu 2019 biudžeto projektui. Tad elgiuosi nuosekliai.

--
Naglis Puteikis
www.puteikis.lt; tel. 8-652-76250
www.facebook.com/puteikis

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Manau,kad tas kuris BALSUOS PRIEŠ BIUDŽETĄ YRA PRIEŠ LIETUVĄ. Vienareikšmiškai, be demagoginių išvedžiojimų.

Anonimiškas rašė...

Dėkoju dr. Ogalai už tikrus burtus. Tai tikrai nuostabu ir nieko panašaus gyvenime nesu patyrusi. Prieš susisiekdamas su daktare Ogala, aš visais būdais bandžiau priversti savo santykius pasiteisinti, kad žmona sugrįžtų, bet iš tikrųjų supratau, kad man nieko neveikia, o mano žmona nedingo. išvystyta. daug manęs neapykantos .. Maniau, kad nėra vilties rasti savo buvusią žmoną ir vaikus. Bet kai perskaičiau puikias daktaro Ogalos darbų apžvalgas, nusprendžiau pabandyti ir padariau viską, ko jis manęs paprašė, ir pasitikėjau juo, ir aš vykdžiau jo nurodymus, nes jis man garantavo per 28 valandas, ir tai buvo būtent tada. žmona man paskambino .. Mes laimingesni nei bet kada. Viskas atrodo tobulai ir taip natūraliai! Labai ačiū už tikrus ir neginčijamus burtus. Ačiū, šaunioji dr. Ogala už pagalbą. Jei jums reikia pagalbos dėl nesėkmingų santykių santuokos ir pan., Susisiekite su juo El. Paštas: drogala03@gmail.com Skambinkite / WhatsApp: +2347049668119 susisiekite su juo dabar, jei reikia skubios pagalbos !!