2018-12-08

Vėl pusvelčiui ir vėl vienam pirkėjui - prašau prokuratūros naikinti Muzikos akademijos pastato pardavimo sandorį

Generalinei prokuratūrai
DĖL SKUBAUS SANDORIO DĖL PER MAŽOS MUZIKOS AKADEMIJOS PASTATO PARDAVIMO KAINOS NAIKINIMO
Žemiau pateikiamoje portalo alfa.lt nuorodoje rašoma, kad valstybė Gedimino prospekte pardavė 1400 kv.m ploto pastatą už 1,9 mln. eurų vienam pirkėjui.
Kelia įtarimą labai maža kaina  -tik 1460 €/kv.m, kai rinkos kaina žymiai didesnė ir tai, kad aukcione buvo tik vienas dalyvis ir kad jo pavadinimas slepiamas nuo visuomenės, bei tai, kad jį pardavinėjo ne valstybės specialiai įgaliota ir valstybės kontroliuojama įmonė Turto bankas, o privatus tarpininkas.
Susidaro įspūdis, kad kartojasi centrinio savivaldybės įmonės „Vilniaus vandenys" pastato senamiestyje pardavimo istorija - jis parduotas lygiai tokiomis pat aplinkybėmis. Tada Jūsų viešojo intereso gynimo padalinys po mano kreipimosi kažkodėl nesikreipė į teismą dėl tokio akivaizdžiai labai nenaudingo valstybei sandorio. Todėl prašau šį mano skundą nukreipti kitam padaliniui ir nedelsiant kreiptis į teismą dėl šio Muzikos akademijos pastato pardavimo sandorio panaikinimo:
https://www.alfa.lt/straipsnis/50350681/uz-muzikos-ir-teatro-akademijos-pastata-gedimino-prospekte-pasiulyta-1-9-mln-euru
Seimo narys Naglis Puteikis


Komentarų nėra: