2008-02-21

Žalgiriečių bendrabutį Klaipėdoje vietoj statybininkų statys pijarščikai


Kas pigiau: ratų plovimo įranga ar užsakomasis straipsnis?

Jau anksčiau rašiau apie kauniečius–statybininkus, kurie purvuose paskandino vaikų darželio „Purienos“ ir Klaipėdos darbo biržos prieigas. Pusantro mėnesio kas savaitę kaip Miesto ūkio komiteto pirmininkas vykdžiau savo pareigas – įtraukdavau į komiteto dienotvarkę klausimą, kodėl savivaldybės administracijos pareigūnai nesiima normalių priemonių statybininkas-purvintojams sutramdyti.
Purvintojai iš UAB „Status optimus“ pagal Žalgirio sporto draugijos užsakymą prie Žvejų kultūros rūmų stato bendrabutį socialiai remtiniems sportininkams-žalgiriečiams.
Kas savaitę klausydavomės komitete savivaldybės administracijos darbuotojų aimanų, kad jie negali nei patys protokolo surašyti, nei išsiųsti fakso aplinkos apsaugos departamentui (kuris lyg ir bandė kažką daryti) ar ekologinei policijai, nes tai aparato nėra, tai popieriaus trūksta.
Kartais aiškindavo, kad įstatymų tokiam darbui atlikti nepakanka, negali gauti sklypo plano, nežino, kuriame skyriuje dirba už leidimus atsakingi asmenys. Beje, šie „klaidžiojimai“ vyksta tame pačiame savivaldybės pastate Liepų g.11, Klaipėdoje ir net tame pačiame aukšte.

Apsimetinėjo, kad nemato
Vienu žodžiu pusė miesto pareigūnų ne tik iš savivaldybės, bet ir iš įvairiausių valdiškų įstaigų 2 mėnesius apsimetinėjo, kad nemato itin įžūlaus miesto viešųjų erdvių, , gatvių, prieigų, takų ties Žvejų rūmais teršimo.
Ledai pajudėjo, kai komitete pavyko iš antro karto dviem balsais už“ dviem „prieš“ (pirmininko balsas tokiu atveju lemiantis) kreiptis į savivaldybės administracijos direktorių A.Každailevičių, kad įtariame Ūkio departamento direktorių A.Šimkų pažeidinėjant savo pareiginę instrukciją - nesiimant tinkamų priemonių tvarkai toje vietoje įvesti. A.Šimkui pradėjo kvepėti nuobauda.

Išjudinome grasinimais
Bet svariausias mūsų komiteto argumentas, manau, buvo tai, kad A.Šimkus leidžia tiesti komunikacijas už žalgiriečiams priklausančio sklypo ribų neturint savivaldybės išduoto leidimo ir tai tęsiasi 4 posėdis – antras mėnuo- iš eilės.
A.Šimkus iki šiol vis likdavo „aklas“, nors 4 kartus apie tai buvo informuotas raštu: jis tiek kartų gavo mūsų komiteto protokolą, kuriame parašyta kad ir toliau kauniečiai dirba be leidimo tiesdami komunikacijas už savi sklypo ribų, o niekas nieko nesiima, purvai toliau plūsta į vaikų darželį „Puriena“.
Taigi, pakvipo gal net ir piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi. Tai galbūt pagaliau ir išjudino kauniečius.

Pažadukai
Jau kitą dieną po tokio komiteto sprendimo savo iniciatyva su manimi susitiko UAB „Status optimus“ direktorius Vytautas Jurevičius, kuris norėjo gyvai išgirsti ką reikia padaryti. Paaiškinau, kad miesto švaros ir tvarkos taisyklių punktas, nurodantis, kad statybų metų negali būti teršiamos gatvės vienodai galioja visoms statybų įmonėms Klaipėdos m. teritorijoje, net ir žalgiriečiams bei kauniečiams.
UAB „Status optimus“ direktorius Vytautas Jurevičius paprašė laiko trūkumams pašalinti, motyvavo, kad reikia laiko ratų plovimo įrangai nupirkti, laikiniems pėsčiųjų takams sutvarkyti, atsitraukti į savo sklypą (buvo išsikėtoję ant jiems nepriklausančių vejų) ir pan.
Inspektoriumi dirbu nuo 1988 metų. Kai pažeidėjas elgiasi civilizuotai, pažada susitvarkyti ir vykdo šiuos pažadus, visada tokiais atvejais nebespaudžiu, nebaudžiu, duodu laiko.

Meluoja dėl tako
Vyriškai sutarėme, kad iki trečiadienio imtinai UAB „Status optimus“ direktorius Vytautas Jurevičius apsišluos, išsiplaus, susitvarkys, nebeterš aplinkos, o vaikais su tėveliais ir darbo biržos klientai galės patekti į minėtas įstaigas kaip ir visi normalūs žmonės – nepurvinais iki kelių drabužiai ir , kaip ir anksčiau – plačiu ir tvarkingu taku.
Beje, savo žemiau pateikiamame opuse žalgiriečiai –statusininkai meluoja teigdami, kad jokio tako iki jiems ateinant nebuvo ir nieko jie neardė – skaitykite vaikų darželio „Puriena“ direktorės paliudijimus čia, čia, o taip pat ir čia).
Sutarėme, kad kai kauniečiai viską padarys pagal taisykles ir sveiką protą, tada UAB „Status optimus“ direktorius V.Jurevičius man paskambins ir pakvies apžiūrėti teritorijos.

„Vyriškas atsakymas“
Ir štai „paskambino“ ir „pakvietė“ – šiandien trečiame dienraščio „Klaipėda“ puslapyje išspausdino su užsakomuoju numeriu išsamų opusą apie susiklosčiusią padėtį žalgiriečių ir statusininkų- optimusininkų akimis.

Vietoj ratų plovyklos
Tokios didelės apimties ir tokioje vietoje straipsnis kainuoja ne mažiau 4500 Lt , t. y . tiek, kiek kainuoja ratų plovimo įranga. Kurios iki šiol tame statomame bendrabutyje nėra.
Kaip reta nuostabiai „protinga“ investicija, tikrai verta įtraukimo į ekonomikos ir vadybos vadovėlius.

Todėl pateikiu Jūsų dėmesiui visą žalgiriečių ir statusininkų-optimusininkų opusą:

Komentarų nėra: