2008-10-21

Klaipėdos šimkynės vargai ir rūpesčiai

Nuotraukose:

Senas specialistas stebisi, kaip galima važinėti tik visuomeniniu transportu.

Marginalai ir mitingalai ieško ko nepametę.

 Prieš ketverius su puse metų vienas labai didelis viršininkas savo draugą ir tam tikra prasme verslo partnerį paskyrė savo visuomeniniu patarėju.

Kažkodėl kiti to nesuprato, piktinosi, smerkė. Net mitingus rengė, žvakeles degiojo. Kai kurie didelio viršininko kolegos net atsistatydino.

Atsirado Seimo narių, kurie pasijuto nejaukiai. Vienas VE dienraščiui tiesiai rėžė:

"Tai yra tragedija, kas įvyko. Spjūvis tiesiai visiems į veidus. Tie žmonės, kurie bandė ieškoti teisingumo, ėjo jei ne už ..., tai bent prieš tendencingus procesus, visi Seime nusigręžė. ... Jaučiuosi kaip, atsiprašant, ap...", - dienraščiui sakė parlamentaras P.G.

Didelis viršininkas buvo priverstas atleisti draugą. Net draugą pasmerkti. Galų gale ir pats save pasmerkė, atgailavo. Faktiškai net verkė.

O kas čia tokio baisaus? Juk draugas draugui turi padėti. Kaip mes auklėsime jaunąją kartą, jei draugai bus išduodami?

Tuo labiau, kad aplink pilna blogų pavyzdžių: vienos TV vadovas kitą TV vadovą elektros skydinėje palieka vienišą žurnalistų sudorojimui. O dar išeidamas iš tos skydinės apžiūros ir palikdamas savo draugą užsibarikadavusį, piktdžiugišką veidą nutaiso, replikas laido („nesitikėjau") ir specialiai pasisukęs į ekraną dar nusivaipo.

Ar gražu draugą nelaimėje palikti? Todėl negaliu nepasidžiaugti, kad Klaipėdoje viskas atvirkščiai.

Štai papuolė vienas geras žmogus nelaimėn svetimais automobiliais antkapius uošviams beveždamas.

Visokie nepasiplunksnavę, politiškai ir dvasiškai nepatyrę nebrendylos kaip kokie maitvanagiai supuolė. Juodaskverniai, blizgindami metaliniais pažymėjimas ir piktnaudžiaudami savo galiomis, automobilius atėmė, nuo pareigų nušalino. Matyt, dar nevedę, uošvių neturi, siautėja pienburniai. Tokiems tik duok pažymėjimus ar antpečius, tai visus išsodins. Tramdyti juos reikia, tramdyti.

Vargšas antkapius vežęs žmogus dabar priverstas būti nepartiniu. Ar įsivaizduojate, ką reiškia, kai visą gyvenimą esi gerbiamas partinis, o štai nelaimė pasitaikė, ir politiškai nesubrendę karjeristai iškart bilietą atima.

Ir net pėsčiomis vaikščioti nelaimėliui tenka: jo advokato teigimu, „jo ginamasis pareigūnų labai skriaudžiamas – areštuotos visos jo banko sąskaitos, net ta, į kurią patenka nedarbingumo pašalpa. Pareigūnai paėmė ir abu valdininko automobilius, tad dabar ligotas pagyvenęs vyras esąs priverstas važinėti autobusais".

Įsivaizduokite tik: visą gyvenimą žmogus dirbo atsakingose pareigose, niekada autobusais nevažiavo, o dabar priverstas visuomeninio transporto stotelėse stumdytis.

Žvėrys tie pareigūnai, faktiškai – gyvuliai, žmonių kankintojai. Akivaizdu, kad prokurorinė juodaskvernių priežiūra neatliekama, todėl masiškai pažeidinėjamos vyresnių žmonių teisės. Parašysiu skundą ant šitų išsišokėlių į prokuratūrą, kuri kažkodėl jų neprižiūri. Matyt, užmiršo pareigas prokurorai.

Nieko, priminsime. Užteks iš senų žmonių tyčiotis.

Gerai dar, kad šito žmogaus viršininkas, senas jo draugas, buvęs bendradarbis, galima sakyti – verslo partneris, atskubėjo į pagalbą: liepė savo administratoriui vargetą priglausti, sušildyti, naujas pareigas surasti. Ir surado - prie ūkio darbų, sandėlyje, prie krosnies, kur šilčiau.

Ir niekas neatsistatydina protestuodamas, jokių žvakučių, jokių mitingų.

Šaunuoliai kolegos, solidarizuojasi, nelaimėje nepalieka. Yra gi dar gerų žmonių Klaipėdos savivaldybėje.

Tik vienas dalykas kliūna – valdiško automobilio vis dar neduoda. Gal jau laikas būtų žmogumi pasirūpinti, o tai ruduo. Lyja. Negi tokie nejautrūs, abejingi esate? Peršalti gali, susirgti.

O po to dar stebimės, kad rinkimus laimi visokie populistai, demonstrantai, marginalai ir mitingalai.

Komentarų nėra: