2008-10-30

Straipsniai spaudoje apie mitingą prieš įtariamo korupcija A.Šimkaus įdarbinimą Klaipėdos savivaldybėje:

 

Savivaldybės diskreditavimą valdininkai dangsto įstatymais VE 081030

Dėl A.Šimkaus – į mitingą K 081030

Klaipėdiečių piketas prieš A.Šimkų 15 MINUČIŲ 081029

Kyšininkavimu įtariamo valdininko A.Šimkaus įdarbinimas savivaldybėje sukėlė klaipėdiečių įsiūtį LR 081029

 

Klaipėdiečiai gėdijo valdžią (nuoroda atidaroma tik su prenumeratoriaus slaptažodžiu):

Gediminas PILAITIS LR korespondentas 2008-10-30

 

Dėl korupcijos Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktoriaus posto netekęs Alfonsas Šimkus nepražuvo. Vakar tuo piktinosi protestavę klaipėdiečiai.

„Tik pas mus valdininkai, kuriems pareikšti įtarimai dėl kyšių ėmimo, lyg niekur nieko priimami į darbą ir tęsia savo juodą veiklą", – vakar per protesto akciją prie savivaldybės pastato piktinosi miesto tarybos narys Naglis Puteikis.

Protestuotojai priekaištavo ne tiktai uostamiesčio valdžiai, bet ir į Seimą ką tik išrinktiems politikams, nesistebintiems, kad įtarimų slegiamam A.Šimkui buvo leista toliau dirbti savivaldybėje. Įsiaudrinę protestuotojai kvietė pasirodyti merą Rimantą Taraškevičių, o nesulaukę jo gėdijo valdžią.

Buvusiam Klaipėdos savivaldybės departamento vadovui 62 metų A.Šimkui pareikšti oficialūs įtarimai dėl dokumentų klastojimo, prievartavimo duoti kyšį, papirkimo, patikėto didelės vertės svetimo turto pasisavinimo ir iššvaistymo.

Laikinai nušalintas nuo departamento vadovo pareigų A.Šimkus netrukus buvo įdarbintas Ekonomikos ir strategijos departamento turto privatizavimo skyriuje specialistu. Ši pareigybė buvo laisva.

Naujų pareigų A.Šimkus nėjo nė dienos – ėmęs skųstis sveikata jis išvežtas į ligoninę.

A.Šimkaus prašymą dėl grąžinimo į darbą patenkinęs savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius teigia nepažeidęs įstatymų: „Jis iš departamento vadovo pareigų tik laikinai nušalintas. Galėjome A.Šimkų be konkurso paskirti į žemesnes pareigas".

Komentarų nėra: