2008-10-23

Kyšininkavimo kronika 5. Šimkaus-Švarcnegerio sugrįžimas („I‘ll come back“)

Nuotraukoje: reindžeris Adolfas (Alfonsas) Šimkus (Švarcnegeris): „Aš grįšiu - I'll come back".

STT ir visuomenė pralaimi – A.Šimkus grįžta

 

Fantastika ar kliedesiai – ilgai negalėjau tuo patikėti, kai išgirdau per radiją. Deja, tai tiesa. STT , ypač jos Klaipėdos skyriaus vadovybei, pats laikas susirūpinti savo reputacija, nes A.Šimkus, kaip koks reindžeris, kaip koks A.Švarcnegeris sugrįžta:

 

Susikompromitavęs valdininkas grįžo į darbą Darius Čiužauskas  „Respublika", balsas.lt, LNK 2008.10.15 19:51

 

Nuo pareigų nušalintas keliais nusikaltimais įtariamas 62 metų Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Alfonsas Šimkus vėl tarnauja valstybei. Iki pensijos likus tik keliems mėnesiams, jis tapo administracijos Turto ir privatizacijos skyriaus specialistu, rašo „Respublika".

Prieš kelias dienas Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius sulaukė nuo pareigų pusei metų nušalinto Miesto ūkio departamento direktoriaus A.Šimkaus vizito.

Piktnaudžiavimu tarnyba, patikėto didelės vertės svetimo turto pasisavinimu ir iššvaistymu, oficialių dokumentų klastojimu bei prievartavimu duoti kyšį įtariamas valdininkas paprašė jį grąžinti į pareigas, panašias į jo eitas.

A.Každailevičiaus šį prašymą tą pačią dieną patenkino – A.Šimkus tapo Ekonomikos ir strategijos departamento Turto ir privatizacijos skyriaus specialistu. Ši vieta buvo laisva, nes šias pareigas ėjusi moteris yra motinystės atostogose.

Pasak A.Každailevičiaus, nepriimti A.Šimkaus į darbą jis negalėjo, nes tai numato įstatymas. Be to, teisėsaugininkai susikompromitavusį valdininką nušalino nuo einamų pareigų, o ne nuo darbo.

Ryte vėl į darbą uostamiesčio savivaldybėje grįžęs A.Šimkus ilgai jame neužsibuvo. Anot administracijos direktorius, jam pradėjo skaudėti šoną ir po pietų naujasis specialistas jau laikė rankose medikų išduotą nedarbingumo lapelį.

Savivaldybės administracijos direktorius negali pasakyti, kada tiksliai A.Šimkus vėl pasirodys naujojoje darbo vietoje ir ar apskritai į jį atvyks.

„Ponas Šimkus į darbą planuoja ateiti po mėnesio ar dviejų. Gydytojai jam patarė padaryti operaciją ir pašalinti akmenis. Tad mes to nežinome. Be to, gali būti ir kitas dalykas. Gruodį jam sueina pensinis amžius ir jis gali išeiti į pensiją", – sakė A.Každailevičiaus.

Kad A.Šimkus turi sveikatos problemų, patvirtino ir jo advokatas Osvaldas Martinkus. Savaitės pradžioje valdininkui turėjo būti atlikta operacija. Pasak advokato, jo ginamasis į darbą savivaldybėje tikrai neateis, nes gruodį išeis į pensiją.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai A.Šimkų darbo kabinete sulaikė rugsėjo 2-ąją. Klaipėdos miesto apylinkės teismas jam skyrė namų areštą. Įtariamasis pusę metų privalo būti namuose (Kretingos rajone, Kveciuose) nuo 20 iki 6 val. Taip pat negali lankytis AB „Hidrostatyba", UAB „Klaipėdos keliai", UAB „Klaipėdos želdiniai", UAB „Parama" ir UAB „Travertinas", kurios figūruoja atliekamame ikiteisminiame tyrime, administracijose.

Įtariama, kad proteguodamas šias bendroves savivaldybės skelbiamuose viešųjų pirkimų konkursuose A.Šimkus galėjo gauti įvairių dovanų, kurių vertė viršija kelis šimtus tūkstančių litų.

Metų pabaigoje Klaipėdos miesto savivaldybės administracija žada skelbti konkursą Miesto ūkio departamento direktoriaus pareigoms eiti.

 

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

LNK žinios (2008 10 15): Susikompromitavęs valdininkas vėl dirba 

Komentarų nėra: