2008-10-23

Menamai atseit neva nekenksmingai spinduliuojantys TELETABIAI-2

Nuotraukose:

1. Gyventojai piktinasi, kad kiaušiniai ant palangės išverda tik per 12 minučių, o ne per 7, kaip užrašyta antenos naudojimo instrukcijoje;

2. Vaikų veiduose - ryškus vitaminų ir nepakankamos  spinduliuotės trūkumas;

3. Štai kaip įsivaizduojamose  haliucinacijose atrodo būsima Klaipėdos universalios sporto arena (maketas), K ir D dangoraižiai ir UAB „Memelio gelžbetonio" statoma Vites kvartalo puošmena – biurų pastatas už 27 milijonus Lt. Visai tai - menamai atseit neva nekenksmingai apspinduliuoto teplioriaus vizijose – gražūs pastatai virto baidyklėmis-transformeriais (pirmu atveju transformavosi į Rudavą (Rudau), Bažnyčios griuvėsiai. 2000 m.; antru atveju – į Šakių Kirche Schaaken, Bažnyčios griuvėsiai. 2005 m, trečiu atveju – į Karaliaučiaus katedros vidų, 1968'ų metų stovis. 2005 m.).

 

VE blog'as: Kiaušiniai ant palangės ir tarp durų

 

Dalis žmonių tiki, kad kada nors pas mus atskris ateiviai. Ir aš tikiu. Vaikystėje mėgau skaityti fantastikos rašytojus lemus ir bredberius, gal lenkus, o gal amerikonus. Kažkuris iš jų nagrinėjo Nobelio premijos vertą užduotį – ar susikalbėsime su tais ateiviais, nes jie visiškai kitaip suvokia pasaulį? Jo apsakymo pabaiga niūri – nesusikalbėjo.

Tada maniau, kad rašytojas-fantastas nusipaistė, nes kaip gali nesusikalbėti dvi civilizacijos, juk abiejose bent jau skaičiai turėtų būti vienodi ir juoda nuo baltos spalvos skiriasi kontrasto principu.

Gyvenimas parodė, kad tas rašytojas buvo teisus. Tuo įsitikinau ateivių ir aborigenų dialoge, kuris vakar vyko prie Visuomenės gydymo sustiprinta spinduliuote centro, įsikūrusio Skroblų 17, Klaipėdoje.

Bet prieš tai pabandysiu trumpai apžvelgti šio reikalo priešistorę.

Megztinių kvartalo gyventojai piktinasi, kad jų panosėje Audėjų gatvėje 4 metrų aukštyje viena pažangiausių ir padoriausių pasaulyje mobiliojo ryšio operatorių TELETABIAI-2 įrengė judriojo ryšio anteną.

Žmonės tame kvartale pikti, kerštingi, godūs, į svetimas kišenes nesveikai žvalgosi, kiša nosį, kur nereikia.

Ir vis taikosi prieš valdžią ir socialiai atsakingą verslą paloti.

Vieni skundžiasi, kad  antenos spinduliuotė per šalta, todėl kiaušiniai ant palangės iškepa tik per 12, o ne per 7 minutes, nors antenos instrukcijoje žadama, kad tai turi įvykti per 5 minutes.

Kiti veidmainiškai teigę, kad nori papildomų vaikų, bet naktimis kaip tyčia TELETABIAI-2 įjungia antivaikiškas bangas, todėl nieko nesigauna.

Dar vienas tepliorius teigia, kad kol nebuvo antenos, tai jam puikai sekėsi piešti nuostabius atgimstančio Kaliningrado-Klaipėdos statybų vaizdus. Atsiradus antenai prasidėjo keisti dalykai – piešia statomą betoninį dangoraižį su linksmais statybininkų vaizdais ir statybų kranais, o iš ryto paaiškėja, kad kažkokie Memelio-Karaliaučiaus pilies ar rūmų griuvėsių, apaugusių maurais, vaizdai gavosi. Ir jokio gyvenimo bei statybų džiaugsmo. Tepliotojas, aišku, kaltina mobiliojo ryšio bendrovę.

Manau, kad visiems aišku, kad to kvartalo gyventojai viską išsigalvojo. Jie užsiima paprasčiausiu reketu: nori kuo daugiau piniginių ženklų iš skandinaviško kapitalisto, kuriam tie TELETABIAI-2 priklauso, numelžti.

Skandinavai nepėsti. Vikingų kraujas tebeverda narsių verslo plėtristų širdyse, todėl pigiais triukais tokių nepaimsi. Jie nusisamdė keletą dvasinės sveikatos apsaugos centro specialistų, kad piktuosius bananų kvartalo aborigenus į protą atvestų, į dienos šviesą jų piktavališkus turtėjimo kitų sąskaitą norus išvilktų.

Ir traukė įsirėžę abu dvasinės sveikatos daktarai piktųjų Megztinių kvartalo gyventojų juodus ketinimų užkaborius ir kėslus į dienos šviesą:

PILYPAS KANAPAVIČIUS (dvasinės sveikatos vyr.gydytojas): antena pastatyta nepažeidžiant higienos normos, kuri reglamentuoja statybas.

PIKTAS GYVENTOJAS-TEPLIORIUS: užtat pažeidžiant higienos normą dėl šių antenų, nes ten reikalaujama turėti higienos pasą.

ARIMANTAS TAMSAITIS (dvasinės sveikatos jaunesnysis gydytojas): tokio paso šiai antenai nereikia.

PIKTAS GYVENTOJAS-TEPLIORIUS: reikia (cituoja: „7.Fiziniai ar juridiniai asmenys, naudojantys judriojo radijo ryšio bazines stotis,turi turėti leidimą-higienos pasą šiai veiklai [4.11]").

Abu dvasinės sveikatos gydytojai čiupinėja dokumentą, kurį jiems padavė tepliorius, uosto, varto akis, galų gale susierzina.

PILYPAS KANAPAVIČIUS (piktai): keista, to neturėjo čia būti.

PIKTAS GYVENTOJAS-TEPLIORIUS: deja, bet yra.

ARIMANTAS TAMSAITIS (su viltimi): gal nebeveikia šis teisės aktas?

KITAS PIKTAS GYVENTOJAS: deja, bet veikia.

PILYPAS KANAPAVIČIUS (džiaugsmingai): neveikia, nes ministras sudarė komisija jam taisyti ir siūlo išbraukti tuos pasus, kad netrukdytų pažangai.

GYVENTOJAI (juokdamiesi): veikia, veikia, nes komisija tai jo nepanaikino;

ARIMANTAS TAMSAITIS (iš pradžių juokiasi kartu su gyventojais, bet pamatęs niūrų  PILYPO KANAPAVIČIAUS vyriausiąjį žvilgsnį, supranta, kad nepataikę ir apsiverkia): bet mes negalime išjungti.

LABAI PIKTAS GYVENTOJAS: galite, ir dar kaip galite, nes kai kavinė neturi higienos paso, iškviečiate policiją ir uždarote.

ARIMANTAS TAMSAITIS: negalime, neturime tam įgaliojimų, ne už tai algą gauname,

SMALSUS GYVENTOJAS: Jūsų nuostatose parašyta, kad ne tik galite, bet ir privalote tokią veiklą , kuri vykdoma be higienos pasų, nutraukti nedelsiant, būtent – privalote,

PILYPAS KANAPAVIČIUS: mes neturime nuostatų;

PIKTAS GYVENTOJAS: turite ir nuostatus ir pareigines instrukcijas, kuriose parašyta, kad „privalote";

ARIMANTAS TAMSAITIS (žiūrėdamas į akis vyriausiajam gydytojui ir džiaugsmingai vizgindamas uodegą): nieko mes neturime, nieko mes neprivalome, nieko mes negalime.

PIKTAS GYVENTOJAS-TEPLIORIUS: o už ką Jūs algas gaunate?

PILYPAS KANAPAVIČIUS: o mes ir nežinome už ką, mums niekas nesako, už ką mums algas moka, o mes ir nenorime to žinoti.

GYVENTOJAI (liūdnai ir netekę vilties): tai gal Jums tai perskaityti iš Jūsų įstaigos nuostatų?

ARIMANTAS TAMSAITIS: Jūs patys durni.

PILYPAS KANAPAVIČIUS: jie ne tik durni šviesios pažangos stabdžiai, bet ir nesigydo.

GYVENTOJAI: tai ką mums daryti?

PILYPAS KANAPAVIČIUS: sakau gi, kad Jūs patys durni.

GYVENTOJAI (netekę vilties): tai ką gi mums pagaliau daryti?

PILYPAS KANAPAVIČIUS (keldamas prie ausies mobilųjį telefoną): bet ir durnumas tų gyventojų. Reikia skubaus jų gydymo. Skambinsiu TELETABIAMS-2, prašysiu, kad kuo greičiau padidintų antenos spinduliavimą iki maksimumo. Kad nors kiek tiems bananų kvartalo gyventojams smegenėlės apvirtų, o tai visai minkštos, kaip nepakankamai išvirti kiaušiniai. Nes tie nesusipratę aborigenai gali visai iš proto išsikraustyti Dar, neduok Dieve, į prokuratūrą rašyti pradės. Nes tada mane ir tave (pasižiūri į uodegą vis dar tebevizginantį ir iš įpročio batus vyr.gydytojui tebelaižantį ARIMANTĄ TAMSAITĮ) gali ištikti Tatatavičiaus likimas: temperatūra nukris iki 4 procentų, kūnas atšals, jokie šildomieji TELETABIŲ popieriukai nebepadės.

3 komentarai:

Unknown rašė...

bravo, nors kažkas tiem teletabiam ant mazolio užlipo

Anonimiškas rašė...

Sveiki, gerbiamas Nagli Puteiki.Palaikau jūsų poziciją kovoje už Memelio išsaugojimą ir mūsų, klaipėdiečių, interesus.
Aš vienuoliktokas, taip pat rašau blog'ą (www/blogas.lt/nepriklausomas), kuriame norėčiau daugiau vietos skirti senosios Klaipėdos naikintojų išaiškinimui ir jų darbelių paviešinimui.Tad norėčiau sužinoti daugiau apie Memelio paveldo naikinimą, nes jūs veikiausiai daug apie tai žinot.
P.S. Ačiū, kad pacitavote mano straipsnį apie alkoholį :).

Naglis Puteikis rašė...

Memelenderiui,
aciu uz gerus zodzius. Prasykite man i puteikis@gmail.com, pasiulysiu jus elertininkams ir kalinauskaitininkams, kad itrauktu i Alternatyvines kulturos paveldo komisijos elektroninio pasto grupe - tada Jus gausite visas naujienas, galesite susipazinti su paminklosaugos grandais, tokiais kaip Dainius Elertas ir kitais.